Породица Ивановић против коришћења Оливеровог имена

- У име породице убијеног лидера ГИ СДП Оливера Ивановића данас се његов братанац Александар Ивановић обратио Централној изборној комисији Косова.

Србија 06.09.2019 | 07:55
Породица Ивановић против коришћења Оливеровог имена
Он је захтевао да се име његовог стрица не користи у називима изборних листа, навео је Александар Ивановић на свом Твитер налогу.

Александар Ивановић је истакао да се "породица Ивановић обратила Изборној комисији у Приштини" и додао да је породица апсолутно против евентуалне употребе имена Оливер Ивановић у називу изборних листа.

"Наша обавеза је да заштитимо принципе и вредности за које се Оливер залагао и борио, а због чега је на крају ;платио и животом", навео је Ивановић.

У саопштењу Грађанске иницијативе СДП објављено је да су одлучили да на предстојеће парламентарне изборе на Косову учествује са осталим политичким опцијама које ће се наћи на листи "Српска листа-Александар Вучић", а ту одлуку образложили су тиме "да је Србима на Косову и Метохији у овим тренуцима преко потребно јединство и подршка државе Србије ради опстанка и очувања државних и националних интереса".

Оливер Ивановић убијен је 16. јанура 2018. године испред страначких просторија у Косовској Митровици.

(Бета)

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Освит

06.09.2019 06:31

Српска листа Александар Вуциц,СНСД-е Милорад Додик , Знамо ми да су они газде и листа и политицких партија не морају то и писати.Они висе и не глуме демократију.Нас је проблем их сто осим нас Срба нико не зарезује ни за суху сљиву.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Хоцес реци

06.09.2019 07:07

Суву шљиву по српски