Porodica Ivanović protiv korišćenja Oliverovog imena

- U ime porodice ubijenog lidera GI SDP Olivera Ivanovića danas se njegov bratanac Aleksandar Ivanović obratio Centralnoj izbornoj komisiji Kosova.

Srbija 06.09.2019 | 07:55
Porodica Ivanović protiv korišćenja Oliverovog imena
On je zahtevao da se ime njegovog strica ne koristi u nazivima izbornih lista, naveo je Aleksandar Ivanović na svom Tviter nalogu.

Aleksandar Ivanović je istakao da se "porodica Ivanović obratila Izbornoj komisiji u Prištini" i dodao da je porodica apsolutno protiv eventualne upotrebe imena Oliver Ivanović u nazivu izbornih lista.

"Naša obaveza je da zaštitimo principe i vrednosti za koje se Oliver zalagao i borio, a zbog čega je na kraju ;platio i životom", naveo je Ivanović.

U saopštenju Građanske inicijative SDP objavljeno je da su odlučili da na predstojeće parlamentarne izbore na Kosovu učestvuje sa ostalim političkim opcijama koje će se naći na listi "Srpska lista-Aleksandar Vučić", a tu odluku obrazložili su time "da je Srbima na Kosovu i Metohiji u ovim trenucima preko potrebno jedinstvo i podrška države Srbije radi opstanka i očuvanja državnih i nacionalnih interesa".

Oliver Ivanović ubijen je 16. janura 2018. godine ispred stranačkih prostorija u Kosovskoj Mitrovici.

(Beta)

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Osvit

06.09.2019 06:31

Srpska lista Aleksandar Vucic,SNSD-e Milorad Dodik , Znamo mi da su oni gazde i lista i politickih partija ne moraju to i pisati.Oni vise i ne glume demokratiju.Nas je problem ih sto osim nas Srba niko ne zarezuje ni za suhu sljivu.

ODGOVORITE
Name

Hoces reci

06.09.2019 07:07

Suvu šljivu po srpski