ЕП: Навикнуте на притисак и срећне што су фаворити!

Српске одбојкашице пунте батерије за финале пре финала. . .  Светске и европске шампионке се спремају за окршај са Италијом.

Остали спортови 06.09.2019 | 12:45
ЕП: Навикнуте на притисак и срећне што су фаворити!
Седам убедљивих победа у седам мечева и још ништа конкретно није урађено. Пласманом у полуфинале, одбојкашице Србије су дошле на корак од секундарног циља – медаље. Али и јако близу примарног – златне медаље.

Актуелне светске и европске шампионке у суботу бију можда и најтежу битку на ЕП у Турској. У полуфиналу их чекају Италијанке што ће бити нека врста репризе оног феноменалног финала на СП у Јапану. За многе је ово финале пре финала јер се састају две најбоље европске екипе

„Мислимо да је неки успех већ постигнут, јер је одржан континуитет играња у самим завршницама турнира. Ми у штабу, а ни девојке се тиме нећемо задовољити, покушаћемо да направимо још тих пар корака. Небитно, ко год да је противник одређени притисак постоји, али ова екипа је навикла да се бори с том врстом притиска“, рекао каже помоћни тренер репрезентације Бранко Ковачевић.

Србија има довољно времена да се спреми за полуфинале са Италијанкама у суботу, а два дана касније су мечеви за медаље.

„Све иде по плану. Не штете много слободни дани и да се тренира између утакмица. Само ми је мало чудно да је поред толико слободних дана на крају згуснуто да се у два дана игра полуфинале и финале“,екао је он.

Примач Јелена Благојевић је оптимиста што Србија улази у боруб за медаље са више енергије.

„Није било сјајно, срећни што смо опет у полуфиналу, где ћемо играти против квалитетне Италије. Срећне смо што смо у полуфиналу и што нас сви доживљавају као претедента за златну медаљу и сви нас гледају као озбиљну репрезентацију. Радујем се што смо почели да играмо добро, јер у почетку није било баш бајно“, рекла је Благојевићева.

Либеро Силвија Поповић је била једна од најбољих у четвртфиналу, а стигла је чак да освоји и поен!

„Како су кренуле да се укрштају гупе, испоставило се да ће Италија да нам дође у полуфиналу. Очекујемо добру утакмицу, Италију знамо, а знају и они нас. Можемо да кажемо да ми у Анкари играмо на домаћем терену, јер смо од почетка овде. Добро се знамо, знамо све њихове квалитете. Наша игра из утакмице у утакмицу је све боља и надам се да ће тај меч против Италије бити у нашу корист“, рекла је Поповић.

Резервни коректор српске селекције Ана Бјелица не очекује никакво изненађење од Италијанки.

„Знамо се, али смо само у финалу Светског првенства играли са њима да су они били комплетни и да су играли на високом ниову. Ово је друга ствар, друго такмичење. Биће тежак меч, где ће преломити већа мотивисаност. Надам се великој борби и да ће се као и на СП преломити на нашу страну“, закључила је Бјелица.

Извор: моззартспорт

ФОТО: ЦЕВ

Коментари / 0

Оставите коментар