EP: Naviknute na pritisak i srećne što su favoriti!

Srpske odbojkašice punte baterije za finale pre finala. . .  Svetske i evropske šampionke se spremaju za okršaj sa Italijom.

Ostali sportovi 06.09.2019 | 12:45
EP: Naviknute na pritisak i srećne što su favoriti!
Sedam ubedljivih pobeda u sedam mečeva i još ništa konkretno nije urađeno. Plasmanom u polufinale, odbojkašice Srbije su došle na korak od sekundarnog cilja – medalje. Ali i jako blizu primarnog – zlatne medalje.

Aktuelne svetske i evropske šampionke u subotu biju možda i najtežu bitku na EP u Turskoj. U polufinalu ih čekaju Italijanke što će biti neka vrsta reprize onog fenomenalnog finala na SP u Japanu. Za mnoge je ovo finale pre finala jer se sastaju dve najbolje evropske ekipe

„Mislimo da je neki uspeh već postignut, jer je održan kontinuitet igranja u samim završnicama turnira. Mi u štabu, a ni devojke se time nećemo zadovoljiti, pokušaćemo da napravimo još tih par koraka. Nebitno, ko god da je protivnik određeni pritisak postoji, ali ova ekipa je navikla da se bori s tom vrstom pritiska“, rekao kaže pomoćni trener reprezentacije Branko Kovačević.

Srbija ima dovoljno vremena da se spremi za polufinale sa Italijankama u subotu, a dva dana kasnije su mečevi za medalje.

„Sve ide po planu. Ne štete mnogo slobodni dani i da se trenira između utakmica. Samo mi je malo čudno da je pored toliko slobodnih dana na kraju zgusnuto da se u dva dana igra polufinale i finale“,ekao je on.

Primač Jelena Blagojević je optimista što Srbija ulazi u borub za medalje sa više energije.

„Nije bilo sjajno, srećni što smo opet u polufinalu, gde ćemo igrati protiv kvalitetne Italije. Srećne smo što smo u polufinalu i što nas svi doživljavaju kao pretedenta za zlatnu medalju i svi nas gledaju kao ozbiljnu reprezentaciju. Radujem se što smo počeli da igramo dobro, jer u početku nije bilo baš bajno“, rekla je Blagojevićeva.

Libero Silvija Popović je bila jedna od najboljih u četvrtfinalu, a stigla je čak da osvoji i poen!

„Kako su krenule da se ukrštaju gupe, ispostavilo se da će Italija da nam dođe u polufinalu. Očekujemo dobru utakmicu, Italiju znamo, a znaju i oni nas. Možemo da kažemo da mi u Ankari igramo na domaćem terenu, jer smo od početka ovde. Dobro se znamo, znamo sve njihove kvalitete. Naša igra iz utakmice u utakmicu je sve bolja i nadam se da će taj meč protiv Italije biti u našu korist“, rekla je Popović.

Rezervni korektor srpske selekcije Ana Bjelica ne očekuje nikakvo iznenađenje od Italijanki.

„Znamo se, ali smo samo u finalu Svetskog prvenstva igrali sa njima da su oni bili kompletni i da su igrali na visokom niovu. Ovo je druga stvar, drugo takmičenje. Biće težak meč, gde će prelomiti veća motivisanost. Nadam se velikoj borbi i da će se kao i na SP prelomiti na našu stranu“, zaključila je Bjelica.

Izvor: mozzartsport

FOTO: CEV

Komentari / 0

Ostavite komentar