Црнадак у Сенецу: Корак ка још бољим односима

Министар иностраних послова у Савјету министара у техничком мандату Игор Црнадак изјавио је данас у Сенецу да је отварање првог почасног конзулата БиХ у Словачкој нови корак ка још бољим односима са том земљом, која је веома важан европски пријатељ и партнер БиХ.  

Босна и Херцеговина 05.09.2019 | 18:39
Црнадак у Сенецу: Корак ка још бољим односима
Током обраћања на церемонији отварања конзулата у Сенецу код Братиславе, Црнадак је нагласио да Словачка добро разумије унутрашње односе у БиХ и да је увијек на страни што бржег напретка БиХ на европском путу, саопштено је из Министарства иностраних послова.

Црнадак је изразио наду да ће почасни конзулат посебно допринијети јачању економских веза двије земље, стварању услова за нове инвестиције у БиХ и повећању спољнотрговинске размјене.

Он је пожелио срећу у раду почасног конзулата и позвао да конзулат буде у функцији повезивања Словачке са БиХ у области културе, спорта, умјетности и науке. 

Црнадак је нагласио да очекује да ће у активности почасног конзулата бити укључено што више људи из свих дијелова БиХ како би приближавање Словачке и БиХ било што ефектније и дуготрајније.

Свечаном отварању почасног конзулата БиХ у Словачкој присуствовао је и словачки министар иностраних и европских послова Мирослав Лајчак.

Црнадак би сутра, другог дана званичне посјете Словачкој, у Братислави требало да посјети Министарство иностраних послова те земље, гдје ће бити одржан радни састанак са Лајчаком који тренутно обавља и функцију предсједавајућег ОЕБС-у.

(Срна)

Коментари / 6

Оставите коментар
Name

Напријед БиХ

05.09.2019 17:41

Браво министре!

ОДГОВОРИТЕ
Name

ДА ДА

05.09.2019 19:07

Босна ти је друзе као психијатриска клиника.Има два крила ,три оделења и веци број болесника ).

Name

дусанцули

05.09.2019 18:19

Једино по чему ће остати упамћен је како је развалио у живој емисији Михаи(ј)ловића на РТРС-у који је сада амбасадор у Турској. Све остало је служење НАТО идеји.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јаааааааааа

06.09.2019 17:31

Република Словацка дрзава која доста радника има са насих простора у задњих пар година,јако напредна, и да се бар мало угледамо на њих по питању фирми и доброг пословања сто се тице ауто ,тв индустрије и могих других нико са ових простора не би био присиљаван да иде одавде,ал овим насима је у циљу препирати се око глупости а не радити на успјесном проналаску добрих фирми и запосљавању струцне и паметне омладине...Теско овде до неког бољег просперитета на свим нивоима...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Рајко

07.09.2019 12:58

Уз једну напомену да СМ нема техницки мандат, вец наставља нормално с радом до избора новог.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јебес земљу

07.09.2019 20:19

Са двије владе високи представник це дјеловати тек кад вратимо кредите а то знаци никад!

ОДГОВОРИТЕ