ЕП: "Србија ће одбранити титулу!"

Бугарска репрезентативка Елица Василева је пожелела Србији да одбрани титулу шампиона Европе.  "Наш најбољи меч до сада!" Тијана Бошковић и Бранкица Миихајловић, одбојкашице Србије, сагласне су у томе да је у мечу са Бугарском наша селекција показала најбољу игру на турниру.

Остали спортови 06.09.2019 | 10:13
ЕП: "Србија ће одбранити титулу!"
Србија је максималним резултатом савладала Бугарску у четвртфиналу и обезбедила пето узастопно појављивање међу четири најбоље репрезентације Европе.

"Прелепо је играти против Србије, много тога можете да научите. Србија ће одбранити титулу, убеђена сам", рекла је Василева.

Најбоља играчица Бугарске жали што њена екипа није добро отворила такмичење.

"Споро смо ушле у турнир, изгубиле смо од Француске... Морале смо да надвисимо себе да бисмо урадиле нешто више од четвртфинала", истакла је Василева.

"Наш најбољи меч до сада!" Тијана Бошковић и Бранкица Миихајловић, одбојкашице Србије, сагласне су у томе да је у мечу са Бугарском наша селекција показала најбољу игру на турниру.

Изабранице Зорана Терзића рутински су победиле нашег источног суседа са 3-0 у сетовима и тако се пласирале у ново полуфинале Европског првенства.

Најбоља одбојкашица света Тијана Бошковић каже да је меч био изузетно тежак и да је Бугарска пружила добар отпор, што се по резултату можда не може закључити.

"Мислим да је ово била наша најбоља игра од почетка турнира, од првог до последњег поена. Драго ми је што нисмо дозволиле Бугарској да уђе у четврти сет. Искрена да будем било је изузетно тешко. Бугарска је добро играла, посебно у одбрани. Поносна сам на нас", рекла је Тијана Бошковић.

Бранкица Михајловић каже да предстојеће полуфинале дочекују са много самопоуздања.

"Очекивале смо исто што и нација. Мислим да смо у овом тренутку доста квалитетнија екипа од њих. Много пута смо се налазили у оваквим ситауцијама, нисмо потценили противника ни у једном тренутку. Играле смо тимски и заиста ме то радује пред полуфинални меч. У овој фази такмичења морате да будете пуни самопоуздања. Знамо да играмо одбојку, али неке нијансе могу да одлуче победника", рекла је Бранкица Михајловић.

У полуфиналу Србија ће у суботу играти против Италије у борби за пласман у финале Европског првенства.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар