EP: "Srbija će odbraniti titulu!"

Bugarska reprezentativka Elica Vasileva je poželela Srbiji da odbrani titulu šampiona Evrope.  "Naš najbolji meč do sada!" Tijana Bošković i Brankica Miihajlović, odbojkašice Srbije, saglasne su u tome da je u meču sa Bugarskom naša selekcija pokazala najbolju igru na turniru.

Ostali sportovi 06.09.2019 | 10:13
EP: "Srbija će odbraniti titulu!"
Srbija je maksimalnim rezultatom savladala Bugarsku u četvrtfinalu i obezbedila peto uzastopno pojavljivanje među četiri najbolje reprezentacije Evrope.

"Prelepo je igrati protiv Srbije, mnogo toga možete da naučite. Srbija će odbraniti titulu, ubeđena sam", rekla je Vasileva.

Najbolja igračica Bugarske žali što njena ekipa nije dobro otvorila takmičenje.

"Sporo smo ušle u turnir, izgubile smo od Francuske... Morale smo da nadvisimo sebe da bismo uradile nešto više od četvrtfinala", istakla je Vasileva.

"Naš najbolji meč do sada!" Tijana Bošković i Brankica Miihajlović, odbojkašice Srbije, saglasne su u tome da je u meču sa Bugarskom naša selekcija pokazala najbolju igru na turniru.

Izabranice Zorana Terzića rutinski su pobedile našeg istočnog suseda sa 3-0 u setovima i tako se plasirale u novo polufinale Evropskog prvenstva.

Najbolja odbojkašica sveta Tijana Bošković kaže da je meč bio izuzetno težak i da je Bugarska pružila dobar otpor, što se po rezultatu možda ne može zaključiti.

"Mislim da je ovo bila naša najbolja igra od početka turnira, od prvog do poslednjeg poena. Drago mi je što nismo dozvolile Bugarskoj da uđe u četvrti set. Iskrena da budem bilo je izuzetno teško. Bugarska je dobro igrala, posebno u odbrani. Ponosna sam na nas", rekla je Tijana Bošković.

Brankica Mihajlović kaže da predstojeće polufinale dočekuju sa mnogo samopouzdanja.

"Očekivale smo isto što i nacija. Mislim da smo u ovom trenutku dosta kvalitetnija ekipa od njih. Mnogo puta smo se nalazili u ovakvim sitaucijama, nismo potcenili protivnika ni u jednom trenutku. Igrale smo timski i zaista me to raduje pred polufinalni meč. U ovoj fazi takmičenja morate da budete puni samopouzdanja. Znamo da igramo odbojku, ali neke nijanse mogu da odluče pobednika", rekla je Brankica Mihajlović.

U polufinalu Srbija će u subotu igrati protiv Italije u borbi za plasman u finale Evropskog prvenstva.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar