"Ми први фаворит?! Не, не, САД, сви ови други, па тек онда ми!"

Александар Ђорђевић вешто избегава улогу првог фаворита и не жели да на своје играче стави било какво бреме.

Кошарка 05.09.2019 | 22:15
"Ми први фаворит?! Не, не, САД, сви ови други, па тек онда ми!"
Игре Србије у групној фази Мундобаскета у Кини уливају велику наду, а, како то већ бива, оптимизам међу љубитељима кошарке у овој земји расте из минута у минут. Није, истина, све само до нашег менталитета и оног нашег: "Ма, најбољи смо" пре времена.

И ФИБА је Србију сврстала у врх фаворита за освајање злата у Кини. Зато треба бити врло, врло опрезан. И никога не потценити.

Знато врло добро Александар Ђорђевић. И као играч, а и сада као селектор, не намерава да упадне у замке, у "живо блато" из којег ће бити тешко извући се.

Тешко је, међутим, остати имун на све похвале и на многе коментаре да Србија, заиста, јесте најозбиљнији или један од најизбиљнијих фаворита за прво место на светском шампионату.

Новинари из Србије који прате национални тим поставили су данас то питање Ђорђевићу:

"Знате, не може да нам не буде драго због тога, али то је само један детаљ и апсолутно то не сме да нас поремети. Ни нас, ни вас, никога. Неке ствари нас не дотичу", рекао је Ђорђевић.

На додатно објашњење представника медија да се сада у свету коментарише да је "Србија већ прва, а да Американци као да не постоје", Ђорђевић узвраћа:

"То (што се прича) није добро, они су и даље највећи фаворит, уз све ове друге, а онда ми".

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар