"Mi prvi favorit?! Ne, ne, SAD, svi ovi drugi, pa tek onda mi!"

Aleksandar Đorđević vešto izbegava ulogu prvog favorita i ne želi da na svoje igrače stavi bilo kakvo breme.

Košarka 05.09.2019 | 22:15
"Mi prvi favorit?! Ne, ne, SAD, svi ovi drugi, pa tek onda mi!"
Igre Srbije u grupnoj fazi Mundobasketa u Kini ulivaju veliku nadu, a, kako to već biva, optimizam među ljubiteljima košarke u ovoj zemji raste iz minuta u minut. Nije, istina, sve samo do našeg mentaliteta i onog našeg: "Ma, najbolji smo" pre vremena.

I FIBA je Srbiju svrstala u vrh favorita za osvajanje zlata u Kini. Zato treba biti vrlo, vrlo oprezan. I nikoga ne potceniti.

Znato vrlo dobro Aleksandar Đorđević. I kao igrač, a i sada kao selektor, ne namerava da upadne u zamke, u "živo blato" iz kojeg će biti teško izvući se.

Teško je, međutim, ostati imun na sve pohvale i na mnoge komentare da Srbija, zaista, jeste najozbiljniji ili jedan od najizbiljnijih favorita za prvo mesto na svetskom šampionatu.

Novinari iz Srbije koji prate nacionalni tim postavili su danas to pitanje Đorđeviću:

"Znate, ne može da nam ne bude drago zbog toga, ali to je samo jedan detalj i apsolutno to ne sme da nas poremeti. Ni nas, ni vas, nikoga. Neke stvari nas ne dotiču", rekao je Đorđević.

Na dodatno objašnjenje predstavnika medija da se sada u svetu komentariše da je "Srbija već prva, a da Amerikanci kao da ne postoje", Đorđević uzvraća:

"To (što se priča) nije dobro, oni su i dalje najveći favorit, uz sve ove druge, a onda mi".

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar