Аустралија: Насукала се јахта с тоном дроге

Полиција Аустралије ухапсила је Британца Грахама Курта Палмера (34) и Француза Антоина Роберта Дицента (51) након дојаве о насуканој јахти, јавља "Гардијан".

Свијет 05.09.2019 | 13:47
Аустралија: Насукала се јахта с тоном дроге
На једном острву у западној Аустралији пронађена је тона илегалних дрога након што је једна јахта прешла преко гребена и насукала се, а две особе које су биле на њој побегле су, преноси Индеx.хр.

Становници су у понедељак обавестили полицију о броду имена "Зеро" који се насукао поред оства Стик, као и о сумњивом понашању људи који су били на њему.

Полиција је потом особе с брода - Француза Дицента и Британца Палмера - пронашла седам километара даље на острву Буртону, где су дошли на гуменом чамцу.

На острву је пронађено око 40 торби које су биле прекривене морским алгама, а у њима је била око тона дроге.

Према првим сазнањима, реч је о кокаину и екстазију.

Мушкарци су доведени пред суд у Гералдтону и остаће у притвору до рочишта које је заказано за 20. септембра.

Повереник полиције Западне Аустралије изјавио је да су двојица мушкараца пловила преко Индијског океана, а истрага се наставља заједно с колегама из иностранства како би се потврдило одакле су дошли.

"Рибари из Гералдтона имали су важну улогу у овом проналаску и хапшењу, па је полиција с њима у контакту док се истрага не заврши", рекао је он и додао да су ови људи помогли у заштити граница Аустралије и да им је полиција захвална на томе.

(Б92)

Коментари / 0

Оставите коментар