Сбербанка најбоља у Централној и Источној Европи

Сбербанк најбоља банка за пословне трансакције у Централној и Источној Европи.

Република Српска 05.09.2019 | 13:38
Сбербанка најбоља у Централној и Источној Европи
Сбербанк је побједник глобалног финансијског такмичења под називом „Трансацтион Банкинг Аwардс“ за 2019. годину. Организатор такмичења, британски магазин „Тхе Банкер“, други пут за редом одао је признање Сбербанк као најбољој банци за обављање пословних трансакција у Средњој и Источној Европи. 

Учесници су ове године представили три иновације у погледу својих производа, процедура и услуга. Сбербанк се фокусирала на унапријеђење услуга платног промета, увођење јединствене мрежне услуге, те мобилне апликације за Цасх-ин-Трансит услугу, као и дигиталне корпоративне картице са интегрисаном телемедицинском услугом. 

"Главни захтјеви које клијенти стављају пред банку су квалитет и брзина провођења трансакција. Један од наших кључних циљева јесте скратити вријеме, које клијенти проводе у комуникацији са банком, што им оставља више времена да се посвете свом пословању. Све услуге које смо представили у 2019. години омогућују клијентима да са банком рјешавају све своје послове онлине, штедећи своје вријеме. Сбербанк клијенти су ове године добили приступ услугама као што су измјене правне документације онлине, електронски готовински чекови (Е-Цхеqуе), мрежна услуга под називом цасх-ин-трансит, отварање рачуна онлине итд. Захваљујући овим услугама, пословни се изазови могу ријешити у неколико кликова, без потребе позивања или доласка у банку.“ изјавио је Сергеј Попов, директор Службе за пословне трансакције Сбербанке. 



У организацији водећег међународног финансијског часописа овом се годишњом наградом под називом „Трансацтион Банкинг Аwардс“ препознају и награђују најбоље свјетске банке за пословање, а жири чини низ стручњака из ове индустрије.

О Сбербанк Русија  

Сбербанк Русија је највећа банка у Русији и водећа свјетска финансијска институција. Сбербанк управља скоро трећином укупне активе руског банкарског сектора, те је кључни финансијски покретач националне економије и највећи депозитар у Русији.

Централна банка Руске Федерација је оснивач и главни акционар Сбербанк, у чијем је власништву 50% укупног акционарског капитала, а остале акције су у власништву ситних акционара. Сбербанк има више од 135 милиона клијената физичких лица и 1 милион клијената правних лица у 20 земаља. Сбербанк има највећу дистрибутивну мрежу у Русији са више од 15.000 филијала, те међународне пословне операције укључујући Заједницу независних држава, средњу и источну Европу, Велику Британију и друге земље.

О Сбербанк Европе, Аустрија

Сбербанк Еуропе групација (Сбербанк Еуропе АГ), са сједиштем у Бечу, је групација чији је власник 100% Сбербанк Русија. Сбербанк Еуропе групација је присутна на  осам тржишта средње и источне Европе (ЦЕЕ): Аустрија, Босна и Херцеговина (Сарајево и Бања Лука), Чешка Република, Мађарска, Словенија, Хрватска, Србија и Њемачка. Банка послује укупно у 191 филијали и запошљава преко 4.000 радника.

БН ТВ