Sberbanka najbolja u Centralnoj i Istočnoj Evropi

Sberbank najbolja banka za poslovne transakcije u Centralnoj i Istočnoj Evropi.

Republika Srpska 05.09.2019 | 13:38
Sberbanka najbolja u Centralnoj i Istočnoj Evropi
Sberbank je pobjednik globalnog finansijskog takmičenja pod nazivom „Transaction Banking Awards“ za 2019. godinu. Organizator takmičenja, britanski magazin „The Banker“, drugi put za redom odao je priznanje Sberbank kao najboljoj banci za obavljanje poslovnih transakcija u Srednjoj i Istočnoj Evropi. 

Učesnici su ove godine predstavili tri inovacije u pogledu svojih proizvoda, procedura i usluga. Sberbank se fokusirala na unaprijeđenje usluga platnog prometa, uvođenje jedinstvene mrežne usluge, te mobilne aplikacije za Cash-in-Transit uslugu, kao i digitalne korporativne kartice sa integrisanom telemedicinskom uslugom. 

"Glavni zahtjevi koje klijenti stavljaju pred banku su kvalitet i brzina provođenja transakcija. Jedan od naših ključnih ciljeva jeste skratiti vrijeme, koje klijenti provode u komunikaciji sa bankom, što im ostavlja više vremena da se posvete svom poslovanju. Sve usluge koje smo predstavili u 2019. godini omogućuju klijentima da sa bankom rješavaju sve svoje poslove online, štedeći svoje vrijeme. Sberbank klijenti su ove godine dobili pristup uslugama kao što su izmjene pravne dokumentacije online, elektronski gotovinski čekovi (E-Cheque), mrežna usluga pod nazivom cash-in-transit, otvaranje računa online itd. Zahvaljujući ovim uslugama, poslovni se izazovi mogu riješiti u nekoliko klikova, bez potrebe pozivanja ili dolaska u banku.“ izjavio je Sergej Popov, direktor Službe za poslovne transakcije Sberbanke. U organizaciji vodećeg međunarodnog finansijskog časopisa ovom se godišnjom nagradom pod nazivom „Transaction Banking Awards“ prepoznaju i nagrađuju najbolje svjetske banke za poslovanje, a žiri čini niz stručnjaka iz ove industrije.

O Sberbank Rusija  

Sberbank Rusija je najveća banka u Rusiji i vodeća svjetska finansijska institucija. Sberbank upravlja skoro trećinom ukupne aktive ruskog bankarskog sektora, te je ključni finansijski pokretač nacionalne ekonomije i najveći depozitar u Rusiji.

Centralna banka Ruske Federacija je osnivač i glavni akcionar Sberbank, u čijem je vlasništvu 50% ukupnog akcionarskog kapitala, a ostale akcije su u vlasništvu sitnih akcionara. Sberbank ima više od 135 miliona klijenata fizičkih lica i 1 milion klijenata pravnih lica u 20 zemalja. Sberbank ima najveću distributivnu mrežu u Rusiji sa više od 15.000 filijala, te međunarodne poslovne operacije uključujući Zajednicu nezavisnih država, srednju i istočnu Evropu, Veliku Britaniju i druge zemlje.

O Sberbank Evrope, Austrija

Sberbank Europe grupacija (Sberbank Europe AG), sa sjedištem u Beču, je grupacija čiji je vlasnik 100% Sberbank Rusija. Sberbank Europe grupacija je prisutna na  osam tržišta srednje i istočne Evrope (CEE): Austrija, Bosna i Hercegovina (Sarajevo i Banja Luka), Češka Republika, Mađarska, Slovenija, Hrvatska, Srbija i Njemačka. Banka posluje ukupno u 191 filijali i zapošljava preko 4.000 radnika.

BN TV