Хоће ли доћи до поништавања Осмичине дипломе?

Просвјетна инспекција РС уважила је молбу ректора Универзитета за пословне студије Бањалука (УПС) Радована Клинцова да буде одгођено поступање по рјешењу инспектора којим је УПС наложено да поништи и огласи ништавном диплому директора Обавјештајно-безбједносне агенције БиХ Османа Мехмедагића Осмице, потврђено из Инспектората Републике Српске.

Република Српска 05.09.2019 | 11:22
Хоће ли доћи до поништавања Осмичине дипломе?
– Ректор Универзитета за пословне студије Радован Клинцов је путем адвоката изјавио жалбу на рјешење просвјетног инспектора и уједно поднио и молбу за одгађање извршења рјешења. Жалба је од стране првостепеног органа достављена на надлежно поступање другостепеном органу, односно Министарству за научнотехнолошки развој, високо образовање и информационо друштво.

На основу достављене молбе за одгађање извршења рјешења дозвољено је одгађање извршења рјешења просвјетног инспектора до окончања поступка по жалби који се води пред надлежним другостепеним органом – наведено је у одговору Инспектората РС.

Како наводи ГласСрпске, у одговору се прецизира да је подношење жалбе, покретање другостепеног поступка и вођење управног спора дефинисано Законом о општем управном поступку, од чега на крају зависи и коначан исход инспекцијског поступка. 

Дугогодишњи просвјетни инспектор објашњава да у рјешењима инспектора којима се наређује поништавање дипломе стоји да се оно мора извршити у року од осам дана и да жалба на рјешење не одгађа његово извршење.

– Међутим, пракса је да се увијек уважи молба којом се тражи да се диплома не проглашава ништавном у року од осам дана и да се одгоди извршење док другостепени орган, односно ресорно министарство не поступи по жалби. И у случају директора ОБА је урађено тако и није направљен никакав изузетак – објашњава извор Гласа Српске.

(БН)

Коментари / 11

Оставите коментар
Name

дусанцули

05.09.2019 09:31

Можда ће СМ ипак бити формиран а диплома валидна? И једна и друга страна играју катанаћо. Све ми мирише на договорену утакмицу гдје су једини из'ебани навијачи (народ) али сачекајмо док главни арбитар (МЗ) не одсвира крај и не потврди резултат.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Логика

05.09.2019 09:31

Рука руку умива а дрво на дрво се наслања. Наше вође се у шуми умивају и поткивају. Не може им нико ништа.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Тацка

05.09.2019 09:44

Нису у стању једну једину диплому понистити!!!!!

Name

Како?

05.09.2019 09:38

Како ишчепркаше само овог Осмицу, од огромног броја фалсификованих функционера, од највиших нивоа власти, универзитета, до нивоа општина и мјесних заједница? Да човјек не повјерује???

ОДГОВОРИТЕ
Name

Нострадамус

05.09.2019 10:18

Понистити це осмице па це му уписати све десетке кад се краде нек се краде.

Name

Цезар

05.09.2019 10:19

Ста је са Цицкових диплома. Један министар у савјету министара је за свог мандата преко ноци добио диплому.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Гурко

05.09.2019 10:43

Овај је некоме трн у оку зато су се окомили на њега.Неко хоће неког рођака у кожну фотељу да смјест пронто!

ОДГОВОРИТЕ
Name

За

05.09.2019 11:03

Вјерујем да ће и тај рођак, или нека функционерска "љуба", бити са "куповном дипломом". То је дефаулт овог друштва, на жалост. Они, који би требали овај проблем да ријеше, такође су куповни, чак и др наука. Можда постоји пар процената заиста факултетски образованих, али се не виде ни по дјелу, ни по причи...

Name

Ацо

05.09.2019 16:33

Глупост се замарати око Осмице и његовога факултета,цовјек испуцава свој мандат и оде у пензију и опет це доци други Осмица мозда цак и гори од овога...а позиција директора је Босњацка...

ОДГОВОРИТЕ
Name

А

05.09.2019 18:40

ста је са поријеклом имовине дипломе нису тако вазне ка поријекло имовине!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

замлацивање

05.09.2019 19:04

Господо, ствари су ту јасне. Или је диплома (било која) нерегуларна или је регуларна. Нема ту пуно приче. Све остало је замлацивање.

ОДГОВОРИТЕ