Hoće li doći do poništavanja Osmičine diplome?

Prosvjetna inspekcija RS uvažila je molbu rektora Univerziteta za poslovne studije Banjaluka (UPS) Radovana Klincova da bude odgođeno postupanje po rješenju inspektora kojim je UPS naloženo da poništi i oglasi ništavnom diplomu direktora Obavještajno-bezbjednosne agencije BiH Osmana Mehmedagića Osmice, potvrđeno iz Inspektorata Republike Srpske.

Republika Srpska 05.09.2019 | 11:22
Hoće li doći do poništavanja Osmičine diplome?
– Rektor Univerziteta za poslovne studije Radovan Klincov je putem advokata izjavio žalbu na rješenje prosvjetnog inspektora i ujedno podnio i molbu za odgađanje izvršenja rješenja. Žalba je od strane prvostepenog organa dostavljena na nadležno postupanje drugostepenom organu, odnosno Ministarstvu za naučnotehnološki razvoj, visoko obrazovanje i informaciono društvo.

Na osnovu dostavljene molbe za odgađanje izvršenja rješenja dozvoljeno je odgađanje izvršenja rješenja prosvjetnog inspektora do okončanja postupka po žalbi koji se vodi pred nadležnim drugostepenim organom – navedeno je u odgovoru Inspektorata RS.

Kako navodi GlasSrpske, u odgovoru se precizira da je podnošenje žalbe, pokretanje drugostepenog postupka i vođenje upravnog spora definisano Zakonom o opštem upravnom postupku, od čega na kraju zavisi i konačan ishod inspekcijskog postupka. 

Dugogodišnji prosvjetni inspektor objašnjava da u rješenjima inspektora kojima se naređuje poništavanje diplome stoji da se ono mora izvršiti u roku od osam dana i da žalba na rješenje ne odgađa njegovo izvršenje.

– Međutim, praksa je da se uvijek uvaži molba kojom se traži da se diploma ne proglašava ništavnom u roku od osam dana i da se odgodi izvršenje dok drugostepeni organ, odnosno resorno ministarstvo ne postupi po žalbi. I u slučaju direktora OBA je urađeno tako i nije napravljen nikakav izuzetak – objašnjava izvor Glasa Srpske.

(BN)

Komentari / 11

Ostavite komentar
Name

dusanculi

05.09.2019 09:31

Možda će SM ipak biti formiran a diploma validna? I jedna i druga strana igraju katanaćo. Sve mi miriše na dogovorenu utakmicu gdje su jedini iz'ebani navijači (narod) ali sačekajmo dok glavni arbitar (MZ) ne odsvira kraj i ne potvrdi rezultat.

ODGOVORITE
Name

Logika

05.09.2019 09:31

Ruka ruku umiva a drvo na drvo se naslanja. Naše vođe se u šumi umivaju i potkivaju. Ne može im niko ništa.

ODGOVORITE
Name

Tacka

05.09.2019 09:44

Nisu u stanju jednu jedinu diplomu ponistiti!!!!!

Name

Kako?

05.09.2019 09:38

Kako iščeprkaše samo ovog Osmicu, od ogromnog broja falsifikovanih funkcionera, od najviših nivoa vlasti, univerziteta, do nivoa opština i mjesnih zajednica? Da čovjek ne povjeruje???

ODGOVORITE
Name

Nostradamus

05.09.2019 10:18

Ponistiti ce osmice pa ce mu upisati sve desetke kad se krade nek se krade.

Name

Cezar

05.09.2019 10:19

Sta je sa Cickovih diploma. Jedan ministar u savjetu ministara je za svog mandata preko noci dobio diplomu.

ODGOVORITE
Name

Gurko

05.09.2019 10:43

Ovaj je nekome trn u oku zato su se okomili na njega.Neko hoće nekog rođaka u kožnu fotelju da smjest pronto!

ODGOVORITE
Name

Za

05.09.2019 11:03

Vjerujem da će i taj rođak, ili neka funkcionerska "ljuba", biti sa "kupovnom diplomom". To je default ovog društva, na žalost. Oni, koji bi trebali ovaj problem da riješe, takođe su kupovni, čak i dr nauka. Možda postoji par procenata zaista fakultetski obrazovanih, ali se ne vide ni po djelu, ni po priči...

Name

Aco

05.09.2019 16:33

Glupost se zamarati oko Osmice i njegovoga fakulteta,covjek ispucava svoj mandat i ode u penziju i opet ce doci drugi Osmica mozda cak i gori od ovoga...a pozicija direktora je Bosnjacka...

ODGOVORITE
Name

A

05.09.2019 18:40

sta je sa porijeklom imovine diplome nisu tako vazne ka porijeklo imovine!!!

ODGOVORITE
Name

zamlacivanje

05.09.2019 19:04

Gospodo, stvari su tu jasne. Ili je diploma (bilo koja) neregularna ili je regularna. Nema tu puno priče. Sve ostalo je zamlacivanje.

ODGOVORITE