Крај велике каријере: Марсел Хиршер више нема мотива!

Један од најбољих скијаша свих времена, Аустријанац Марсел Хиршер, саопштио је да се више неће професионално бавити тим спортом.

Остали спортови 06.09.2019 | 09:35
Крај велике каријере: Марсел Хиршер више нема мотива!
Сјајни скијаш Марсел Хиршер одлучио је да оконча успешну каријеру у 31. години живота.

Аустријанац је као разлог повлачења навео жељу да се више посвети породици.

"Постоји много разлога за то. Моја одлука представља њихов збир. Све је теже наћи мотивацију и све је краће време током лета за опоравак", рекао је Хиршер.

"Срећан сам јер сам 12 година скијао на високом нивоу, без озбиљнијих повреда. Верујем да сам имао невероватно много среће, да на два здрава колена могу да се вратим кући. Паметна је одлука то што сам у овом тренутку завршио каријеру. Радо ћу је се сећати. Срећан сам због свега што сам постигао. Све бих исто поново урадио", навео је актуелни освајач кристалног глобуса Светског купа.

Аустријанац је рекордер је по броју Кристалних глобуса - има их осам, пошто је био незаустављив у Светском купу од сезоне 2011/12. У најјачем такмичењу остварио је 67 победа, по чему је трећи најбољи у историји, иза Швеђанина Ингемара Стенмарка са 86 и америчке скијашице Линдзи Вон, која је током каријере 82 пута стајала на највишем степенику победничког постоља.

На Олимпијским играма је освојио два злата и једно сребро. Најсјајније одличје је чекао до Игара у Пјонгчангу прошле године, када је прво тријумфовао у комбинацији, а затим и велеслалому. Поред тога има и сребро са Игара у Сочију четири године раније у слалому, својој главној дисциплини.

На Светским првенствима освојио је пет златних медаља, од чега три у слалому и по једну у комбинацији и велеслалому, а двапут је славио и у тимским дисциплинама с репрезентацијом Аустрије, док је освојио и четири сребрна одличја.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар