Kraj velike karijere: Marsel Hiršer više nema motiva!

Jedan od najboljih skijaša svih vremena, Austrijanac Marsel Hiršer, saopštio je da se više neće profesionalno baviti tim sportom.

Ostali sportovi 06.09.2019 | 09:35
Kraj velike karijere: Marsel Hiršer više nema motiva!
Sjajni skijaš Marsel Hiršer odlučio je da okonča uspešnu karijeru u 31. godini života.

Austrijanac je kao razlog povlačenja naveo želju da se više posveti porodici.

"Postoji mnogo razloga za to. Moja odluka predstavlja njihov zbir. Sve je teže naći motivaciju i sve je kraće vreme tokom leta za oporavak", rekao je Hiršer.

"Srećan sam jer sam 12 godina skijao na visokom nivou, bez ozbiljnijih povreda. Verujem da sam imao neverovatno mnogo sreće, da na dva zdrava kolena mogu da se vratim kući. Pametna je odluka to što sam u ovom trenutku završio karijeru. Rado ću je se sećati. Srećan sam zbog svega što sam postigao. Sve bih isto ponovo uradio", naveo je aktuelni osvajač kristalnog globusa Svetskog kupa.

Austrijanac je rekorder je po broju Kristalnih globusa - ima ih osam, pošto je bio nezaustavljiv u Svetskom kupu od sezone 2011/12. U najjačem takmičenju ostvario je 67 pobeda, po čemu je treći najbolji u istoriji, iza Šveđanina Ingemara Stenmarka sa 86 i američke skijašice Lindzi Von, koja je tokom karijere 82 puta stajala na najvišem stepeniku pobedničkog postolja.

Na Olimpijskim igrama je osvojio dva zlata i jedno srebro. Najsjajnije odličje je čekao do Igara u Pjongčangu prošle godine, kada je prvo trijumfovao u kombinaciji, a zatim i veleslalomu. Pored toga ima i srebro sa Igara u Sočiju četiri godine ranije u slalomu, svojoj glavnoj disciplini.

Na Svetskim prvenstvima osvojio je pet zlatnih medalja, od čega tri u slalomu i po jednu u kombinaciji i veleslalomu, a dvaput je slavio i u timskim disciplinama s reprezentacijom Austrije, dok je osvojio i četiri srebrna odličja.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar