Матић: Ако се Јунајтед не буде борио за титулу...

. . . то ће бити Солскјерова кривица! Варнице између српског везисте и тренера Манчестера. . .

Фудбал 05.09.2019 | 21:23
Матић: Ако се Јунајтед не буде борио за титулу...
Пред старт сезоне спекулисало се како би Немања Матић могао да понесе капитенску траку Манчестер Јунајтеда, као један од најискуснијих и најважнијих играча у тиму. Од тога на крају није било ништа, Оле Гунар Солскјер одлучио је да улогу вође повери Ешлију Јангу, а српски везиста чак је остао без места у стартних 11. Матић не крије да му нови статус ни најмање не оговора, а из сваке његове изјаве може се закључити како му није право због свега што му се догађа последњих недеља.

Стасити Србин био је незамењив код Жозеа Муриња, био је главна карика у везном реду Ђаволу. Ове сезоне свега 22 минута на терену и то у последњем сусрету против Саутемптона, када је ушао као замена...

"Тренер одлучује који ће тим на терен. Ако тај тим Манчестера не буде могао да се бори за титулу - то ће бити његова кривица", казао је без много околишања Матић. "Дуго веч играм фудбал, одиграо сам скоро све утакмице у свим клубовима у којима сам био. Да бих ја могао да играм неко је морао да седи на клупи и да прихвати ту чињеницу. Сада сам ја у таквој ситуацији и морам то да прихватим". 

Оле Гунар Солскјер одлучио је да Полу Погби друштво у срцу терена прави млади Скот Мектоминеј. Матић каже да поштује одлуку тренера, али да је спреман да му докаже да се преварио...

"У првих неколико утакмица састављао је тим без мене. Радим колико могу и поштујем његове одлуке. На мени је да му покажем и докажем да није у праву, па да ме врати у први тим, где припадам. Не, између мене и Солскјера нема никаквих проблема. Рекао сам му да се не слажем са њим и то је све. Он одлучује", закључио је Матић, очито желевиши још једном да подвуче како ће на крају, када се црта подвуче, сву одговирност за (не)успехе сносити искључиво Оле Гунар Солскјер.

Извор: моззартспорт

Фото: Реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар