Matić: Ako se Junajted ne bude borio za titulu...

. . . to će biti Solskjerova krivica! Varnice između srpskog veziste i trenera Mančestera. . .

Fudbal 05.09.2019 | 21:23
Matić: Ako se Junajted ne bude borio za titulu...
Pred start sezone spekulisalo se kako bi Nemanja Matić mogao da ponese kapitensku traku Mančester Junajteda, kao jedan od najiskusnijih i najvažnijih igrača u timu. Od toga na kraju nije bilo ništa, Ole Gunar Solskjer odlučio je da ulogu vođe poveri Ešliju Jangu, a srpski vezista čak je ostao bez mesta u startnih 11. Matić ne krije da mu novi status ni najmanje ne ogovora, a iz svake njegove izjave može se zaključiti kako mu nije pravo zbog svega što mu se događa poslednjih nedelja.

Stasiti Srbin bio je nezamenjiv kod Žozea Murinja, bio je glavna karika u veznom redu Đavolu. Ove sezone svega 22 minuta na terenu i to u poslednjem susretu protiv Sautemptona, kada je ušao kao zamena...

"Trener odlučuje koji će tim na teren. Ako taj tim Mančestera ne bude mogao da se bori za titulu - to će biti njegova krivica", kazao je bez mnogo okolišanja Matić. "Dugo več igram fudbal, odigrao sam skoro sve utakmice u svim klubovima u kojima sam bio. Da bih ja mogao da igram neko je morao da sedi na klupi i da prihvati tu činjenicu. Sada sam ja u takvoj situaciji i moram to da prihvatim". 

Ole Gunar Solskjer odlučio je da Polu Pogbi društvo u srcu terena pravi mladi Skot Mektominej. Matić kaže da poštuje odluku trenera, ali da je spreman da mu dokaže da se prevario...

"U prvih nekoliko utakmica sastavljao je tim bez mene. Radim koliko mogu i poštujem njegove odluke. Na meni je da mu pokažem i dokažem da nije u pravu, pa da me vrati u prvi tim, gde pripadam. Ne, između mene i Solskjera nema nikakvih problema. Rekao sam mu da se ne slažem sa njim i to je sve. On odlučuje", zaključio je Matić, očito želeviši još jednom da podvuče kako će na kraju, kada se crta podvuče, svu odgovirnost za (ne)uspehe snositi isključivo Ole Gunar Solskjer.

Izvor: mozzartsport

Foto: Reuters

Komentari / 0

Ostavite komentar