Мијаиловић: Паметно бирамо појачање, не журимо…

Од улазница ове сезоне преко 1. 000. 000 евра!

Кошарка 05.09.2019 | 20:59
Мијаиловић: Паметно бирамо појачање, не журимо…
Кошаркашки клуб Партизан је последњих пар година стао на ноге, ојачао и финансијски и организационо, вратиле су се и легенде у клуб, направљен је јак тим овог лета, способан за добре резултате у АБА лиги и Еврокупу. Синоћ је и озваничена сарадња Партизана и компаније МОЗЗАРТ, која је постала ексклузивни бетинг партнер.

Председник Партизана Остоја Мијаиловић захвалио је компанији МОЗЗАРТ и најавио амбиције пред почетак нове сезоне која стартује почетком октобра.

“Желим да захвалим МОЗЗАРТУ који је стварно пријатељски пружио руку Партизану и потписао уговор на неколико година. Дакле, верују у овај пројекат, верујемо и ми у њега и направићемо сигурно резултат”, рекао је Мијаиловић на озваничењу сарадње са компанијом МОЗЗАРТ.

Припреме тима су почеле, навијачи чекају појачање на позицији бека. Само је још то остало да се тим потпуно комплетира.

"За Партизан је ово нови систем организације, имамо Арену. Стручни штаб ради свакодневно, екипа напредује. Професор Копривица је велико појачање за ову сезону и много нам помаже у припреми тима. Недостаје нам још то једно појачање (на позицији бека, прим. аут.), паметно бирамо. Нећемо да журимо са тим. Од ове сезоне желимо доста више од онога што смо добили претходних сезона. То је био план. Прве две године су биле потребне да се клуб стабилизује. Нисмо тада имали услове, клуб је пуно дуговао. Сада смо дошли у Арену, имамо добар тим, стручни штаб и јако велике амбиције за ову сезону. То дугујемо навијачима".

Продаја сезонских карата иде добро, Мијаиловић је задовољан и приливом новца у клупску касу. Процене су да ће та свота ићи и преко 1.000.000 евра.

"За месец дана смо продали преко 3.000 сезонских карата и остварио је клуб добит од преко 400.000 евра у овом моменту. Партизан када је играо Евролигу остваривао је толики приход за целу сезону. Очекујем да ћемо ове године имати преко 1.000.000 евра од сезонских карата и дневних карата, када продамо ложе и столице поред паркета", рекао је Мијаиловић.

Циљ је јасан - повратак Партизана у Евролигу. Да ли кроз АБА лигу или Еврокуп.

“Наша је жеља да се Партизан врати у Евролигу следеће сезоне, то је приоритет свих приоритета. Ми смо ове године доста више уложили у екипу него што смо уложили прошле године. Овај стручни штаб је селектирао цео тим, а ми смо пружили сервис екипи. Нисмо потпуно стабилан клуб, али смо далеко стабилнији него што смо били. Преузео сам велику одговорност преласком у Арену. Знам да неки нису узели ту одлуку с љубављу због привржености Пиониру, али смо са тиме добили 1.000.000 евра зараде и то треба уложити у екипу. Само тако можемо да се вратимо у Евролигу. Имамо конкурентну екипу. И стручни штаб који није дошао да учи у Партизану и да се игра кошарке, већ да игра кошарку”.

Да је ситуација стабилизована међу црно-белима говори и следећи податак…

“Партизан је кошаркашки гигант и са ресурсима у Арени и са средствима уложеним у екипу може да се сврста раме уз раме са делом тимова из Евролиге”.

Велика ствар за Партизан је што се ослободио дугова, па је екипа одмах, барем на папиру, доста јача.

“У Евролигу можемо само ако будемо други у Еврокупу, први у Еврокупу или први у АБА лиги. Да ли ће се то десити не знам, али то су наше амбиције. Доста смо уложили у екипу, али не нечега што немамо, већ што смо смањили дугове и обавезе. Прошле сезоне смо вратили 1.200.000 старих обавеза, а ове сезоне имамо само 300.000 по споразумима. Ту смо ослободили 900.000 евра и уложили у тим. Прошле сезоне смо узели 350.000 на основу карата, а ове године сам сигуран да ћемо прећи 1.000.000 евра. Имамо подршку спонзора. И желимо да вратимо Партизан у Евролигу и тамо заслужује да буде”.

Имао је шансу Партизан да дође до Евролиге и ове сезоне кроз вајлд кард, али га није изборио. Зенит је због новца имао предност.

“Заслужили смо да добијемо вајлд кард, одлучивали су неки други критеријуми, не историја клуба. Били смо дужни да то прихватимо и наставимо даље. Да подигнемо главу и подигнемо ниво да би се клуб вратио на ´регуларан´  начин у Евролигу. Касно смо кренули у прелазни рок јер смо чекали да видимо које ћемо такмичење играти. Када смо видели да је то Еврокуп, кренули смо да радимо два месеца свакога дана да дођему ову ситуацију. Ништа нисмо препустили случају. Имамо доста квалитетну екипу”.

Осврнуо се Мијаиловић и на актуелно Светско првенство на ком репрезентација Србије може далеко да догура. Жеља свих је - злато.

"Гледам сваку утакмицу. Честитам момцима на борби. Богдан је против Италије показао квалитет, драго ми је што се бори за своју земљу. Крећем 11. за Пекинг и надам се да ћу гледати Србију са златом. Јако важни тренуци за српску кошарку, као и за српске клубове. Важно је и за српске играче који исписују странице светске кошарке, имамо велику шансу да будемо први ове године и да ћемо узети ту највећу титулу у светској кошарци. Момци дају све од све и имају поптуну подршку свих нас. Играју за Србију, за нашу заставу, а ми Србију највише волимо пре свега", рекао је Мијаиловић.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар