Mijailović: Pametno biramo pojačanje, ne žurimo…

Od ulaznica ove sezone preko 1. 000. 000 evra!

Košarka 05.09.2019 | 20:59
Mijailović: Pametno biramo pojačanje, ne žurimo…
Košarkaški klub Partizan je poslednjih par godina stao na noge, ojačao i finansijski i organizaciono, vratile su se i legende u klub, napravljen je jak tim ovog leta, sposoban za dobre rezultate u ABA ligi i Evrokupu. Sinoć je i ozvaničena saradnja Partizana i kompanije MOZZART, koja je postala ekskluzivni beting partner.

Predsednik Partizana Ostoja Mijailović zahvalio je kompaniji MOZZART i najavio ambicije pred početak nove sezone koja startuje početkom oktobra.

“Želim da zahvalim MOZZARTU koji je stvarno prijateljski pružio ruku Partizanu i potpisao ugovor na nekoliko godina. Dakle, veruju u ovaj projekat, verujemo i mi u njega i napravićemo sigurno rezultat”, rekao je Mijailović na ozvaničenju saradnje sa kompanijom MOZZART.

Pripreme tima su počele, navijači čekaju pojačanje na poziciji beka. Samo je još to ostalo da se tim potpuno kompletira.

"Za Partizan je ovo novi sistem organizacije, imamo Arenu. Stručni štab radi svakodnevno, ekipa napreduje. Profesor Koprivica je veliko pojačanje za ovu sezonu i mnogo nam pomaže u pripremi tima. Nedostaje nam još to jedno pojačanje (na poziciji beka, prim. aut.), pametno biramo. Nećemo da žurimo sa tim. Od ove sezone želimo dosta više od onoga što smo dobili prethodnih sezona. To je bio plan. Prve dve godine su bile potrebne da se klub stabilizuje. Nismo tada imali uslove, klub je puno dugovao. Sada smo došli u Arenu, imamo dobar tim, stručni štab i jako velike ambicije za ovu sezonu. To dugujemo navijačima".

Prodaja sezonskih karata ide dobro, Mijailović je zadovoljan i prilivom novca u klupsku kasu. Procene su da će ta svota ići i preko 1.000.000 evra.

"Za mesec dana smo prodali preko 3.000 sezonskih karata i ostvario je klub dobit od preko 400.000 evra u ovom momentu. Partizan kada je igrao Evroligu ostvarivao je toliki prihod za celu sezonu. Očekujem da ćemo ove godine imati preko 1.000.000 evra od sezonskih karata i dnevnih karata, kada prodamo lože i stolice pored parketa", rekao je Mijailović.

Cilj je jasan - povratak Partizana u Evroligu. Da li kroz ABA ligu ili Evrokup.

“Naša je želja da se Partizan vrati u Evroligu sledeće sezone, to je prioritet svih prioriteta. Mi smo ove godine dosta više uložili u ekipu nego što smo uložili prošle godine. Ovaj stručni štab je selektirao ceo tim, a mi smo pružili servis ekipi. Nismo potpuno stabilan klub, ali smo daleko stabilniji nego što smo bili. Preuzeo sam veliku odgovornost prelaskom u Arenu. Znam da neki nisu uzeli tu odluku s ljubavlju zbog privrženosti Pioniru, ali smo sa time dobili 1.000.000 evra zarade i to treba uložiti u ekipu. Samo tako možemo da se vratimo u Evroligu. Imamo konkurentnu ekipu. I stručni štab koji nije došao da uči u Partizanu i da se igra košarke, već da igra košarku”.

Da je situacija stabilizovana među crno-belima govori i sledeći podatak…

“Partizan je košarkaški gigant i sa resursima u Areni i sa sredstvima uloženim u ekipu može da se svrsta rame uz rame sa delom timova iz Evrolige”.

Velika stvar za Partizan je što se oslobodio dugova, pa je ekipa odmah, barem na papiru, dosta jača.

“U Evroligu možemo samo ako budemo drugi u Evrokupu, prvi u Evrokupu ili prvi u ABA ligi. Da li će se to desiti ne znam, ali to su naše ambicije. Dosta smo uložili u ekipu, ali ne nečega što nemamo, već što smo smanjili dugove i obaveze. Prošle sezone smo vratili 1.200.000 starih obaveza, a ove sezone imamo samo 300.000 po sporazumima. Tu smo oslobodili 900.000 evra i uložili u tim. Prošle sezone smo uzeli 350.000 na osnovu karata, a ove godine sam siguran da ćemo preći 1.000.000 evra. Imamo podršku sponzora. I želimo da vratimo Partizan u Evroligu i tamo zaslužuje da bude”.

Imao je šansu Partizan da dođe do Evrolige i ove sezone kroz vajld kard, ali ga nije izborio. Zenit je zbog novca imao prednost.

“Zaslužili smo da dobijemo vajld kard, odlučivali su neki drugi kriterijumi, ne istorija kluba. Bili smo dužni da to prihvatimo i nastavimo dalje. Da podignemo glavu i podignemo nivo da bi se klub vratio na ´regularan´  način u Evroligu. Kasno smo krenuli u prelazni rok jer smo čekali da vidimo koje ćemo takmičenje igrati. Kada smo videli da je to Evrokup, krenuli smo da radimo dva meseca svakoga dana da dođemu ovu situaciju. Ništa nismo prepustili slučaju. Imamo dosta kvalitetnu ekipu”.

Osvrnuo se Mijailović i na aktuelno Svetsko prvenstvo na kom reprezentacija Srbije može daleko da dogura. Želja svih je - zlato.

"Gledam svaku utakmicu. Čestitam momcima na borbi. Bogdan je protiv Italije pokazao kvalitet, drago mi je što se bori za svoju zemlju. Krećem 11. za Peking i nadam se da ću gledati Srbiju sa zlatom. Jako važni trenuci za srpsku košarku, kao i za srpske klubove. Važno je i za srpske igrače koji ispisuju stranice svetske košarke, imamo veliku šansu da budemo prvi ove godine i da ćemo uzeti tu najveću titulu u svetskoj košarci. Momci daju sve od sve i imaju poptunu podršku svih nas. Igraju za Srbiju, za našu zastavu, a mi Srbiju najviše volimo pre svega", rekao je Mijailović.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar