Јовић штити грб на дресу: Не дамо на себе!

Имамо карактер и не повлачимо се! “Чињеница је да имамо 12 врхунских играча и да свако ко уђе са клупе има одређени квалитет. Радуљица је наш капитен, дуго је у репрезентацији и изванредно је одрадио своје минуте и драго ми је што је управо он вратио баланс у игру“.

Кошарка 05.09.2019 | 20:21
Јовић штити грб на дресу: Не дамо на себе!
Италија се приближи на поен заостатка – иде тројка! Италија опет хвата залет – иде тројка! А онда и за прву двоцифрену разлику на утакмици. Тако је Стефан Јовић скакао по живцима противничких кошаркаша и навијача Азура, док је увесељавао на стотине сународника у дворани и немерљив број њих крај малих екрана.

Први плејмејкер српске репрезентације је прву велику препреку на путу ка самој завршници Мундобаскета превазишао заједно са својим пријатељима без већих проблема, а резултат добре игре лежи у квалитетној припреми и вери у систем Александра Ђорђевића.

"Ако се вратимо неколико дана уназад, сетићете се да смо рекли да је утакмица против Италије најважнија у овој фази такмичења и да је Светски куп заправо за нас почео управо од тог сусрета", искрено ће Јовић, а своје мисли продубљује следећом изјавом:

"Драго ми је што смо Италијане добили по трећи пут у две недеље и да смо боља екипа од њих. Контрола утакмице практично све време, мањи пад у трећој четвртини, што није било добро. Успели смо да одговоримо на тај пад, да се вратимо и тражимо све оно што ваља кроз одбрану и да тако идемо у нападу, што је на крају и резултирало оволиком разликом".

Негде око 25. минута Србија је имала тек нешто више од минималне предности, али онда је улазак капитена Мирослава Радуљице променио цео ток сусрета и с линије пенала Орловима вратио сигурну резултатску дистанцу.

"Чињеница је да имамо 12 врхунских играча и да свако ко уђе са клупе има одређени квалитет. Радуљица је наш капитен, дуго је у репрезентацији и изванредно је одрадио своје минуте и драго ми је што је управо он вратио баланс у игру".

Јовић је са три тројке у првом полувремену знао да убризга потребно самопоуздање тиму, због чега је имао и епитет једног од хероја из сенке.

"Не бих превише да причам о себи. Чињеница је да су мене остављали и пуштали ме самог на шут. Нека наставе тако и следећи пут", само је уз осмех прокоментарисао Јовић.

Момак из Ниша има иза себе период солидних шутерских рола, који датира још од уводних мечева на припремама за Мундобаскет.

"Даће Бог да остане тако. Осећам се добро, здрав сам, физички сам у реду. Нека тако остане и биће супер".

Утакмица се у самом финишу озбиљно заоштрила, због чега је било снажнијих контакта и удараца, због чега је на паркету атмосфера била узаврела и на ивици физичког обрачуна на моменте...

"Нисмо дали на себе јер их добро познајемо и знамо њихов карактер. Никоме није била потребна таква завршница, свега и свачега је било, а мого је да буде још горе. Чињеница је да их боли овај пораз. Остали смо мирни, нисмо дали на себе и показали смо свима да имамо карактер и да се нећемо повлачити".

Извор: моззартспорт

Фото: МН Пресс

Коментари / 0

Оставите коментар