Jović štiti grb na dresu: Ne damo na sebe!

Imamo karakter i ne povlačimo se! “Činjenica je da imamo 12 vrhunskih igrača i da svako ko uđe sa klupe ima određeni kvalitet. Raduljica je naš kapiten, dugo je u reprezentaciji i izvanredno je odradio svoje minute i drago mi je što je upravo on vratio balans u igru“.

Košarka 05.09.2019 | 20:21
Jović štiti grb na dresu: Ne damo na sebe!
Italija se približi na poen zaostatka – ide trojka! Italija opet hvata zalet – ide trojka! A onda i za prvu dvocifrenu razliku na utakmici. Tako je Stefan Jović skakao po živcima protivničkih košarkaša i navijača Azura, dok je uveseljavao na stotine sunarodnika u dvorani i nemerljiv broj njih kraj malih ekrana.

Prvi plejmejker srpske reprezentacije je prvu veliku prepreku na putu ka samoj završnici Mundobasketa prevazišao zajedno sa svojim prijateljima bez većih problema, a rezultat dobre igre leži u kvalitetnoj pripremi i veri u sistem Aleksandra Đorđevića.

"Ako se vratimo nekoliko dana unazad, setićete se da smo rekli da je utakmica protiv Italije najvažnija u ovoj fazi takmičenja i da je Svetski kup zapravo za nas počeo upravo od tog susreta", iskreno će Jović, a svoje misli produbljuje sledećom izjavom:

"Drago mi je što smo Italijane dobili po treći put u dve nedelje i da smo bolja ekipa od njih. Kontrola utakmice praktično sve vreme, manji pad u trećoj četvrtini, što nije bilo dobro. Uspeli smo da odgovorimo na taj pad, da se vratimo i tražimo sve ono što valja kroz odbranu i da tako idemo u napadu, što je na kraju i rezultiralo ovolikom razlikom".

Negde oko 25. minuta Srbija je imala tek nešto više od minimalne prednosti, ali onda je ulazak kapitena Miroslava Raduljice promenio ceo tok susreta i s linije penala Orlovima vratio sigurnu rezultatsku distancu.

"Činjenica je da imamo 12 vrhunskih igrača i da svako ko uđe sa klupe ima određeni kvalitet. Raduljica je naš kapiten, dugo je u reprezentaciji i izvanredno je odradio svoje minute i drago mi je što je upravo on vratio balans u igru".

Jović je sa tri trojke u prvom poluvremenu znao da ubrizga potrebno samopouzdanje timu, zbog čega je imao i epitet jednog od heroja iz senke.

"Ne bih previše da pričam o sebi. Činjenica je da su mene ostavljali i puštali me samog na šut. Neka nastave tako i sledeći put", samo je uz osmeh prokomentarisao Jović.

Momak iz Niša ima iza sebe period solidnih šuterskih rola, koji datira još od uvodnih mečeva na pripremama za Mundobasket.

"Daće Bog da ostane tako. Osećam se dobro, zdrav sam, fizički sam u redu. Neka tako ostane i biće super".

Utakmica se u samom finišu ozbiljno zaoštrila, zbog čega je bilo snažnijih kontakta i udaraca, zbog čega je na parketu atmosfera bila uzavrela i na ivici fizičkog obračuna na momente...

"Nismo dali na sebe jer ih dobro poznajemo i znamo njihov karakter. Nikome nije bila potrebna takva završnica, svega i svačega je bilo, a mogo je da bude još gore. Činjenica je da ih boli ovaj poraz. Ostali smo mirni, nismo dali na sebe i pokazali smo svima da imamo karakter i da se nećemo povlačiti".

Izvor: mozzartsport

Foto: MN Press

Komentari / 0

Ostavite komentar