"Велика част ако ме Американци нападају"

Папа Фрања потврдио је све веће противљење конзервативног десничарског дела католичке цркве у САД и рекао да је "велика част ако ме Американци нападају".

Свијет 05.09.2019 | 07:25
"Велика част ако ме Американци нападају"
Фрања је коментарисао своје критичаре када је добио копију нове књиге "Како Америка жели да промени папу" аутора Николаса Сенезеа на лету за Мозамбик. Он ће такође посетити Мадагаскар и Маурицијус.

Портпарол Ватикана Матео Бруни покушао је након тога да разјасни папине коментаре, истичући да су они дошли у "неформалном контексту" и да Фрања увек поздравља критике.

 "Папа је желео да каже да критику увек посматра као част, посебно када долази од ауторитативних мислилаца, а у овом случају из неке значајне земље", рекао је Бруни.

У својој књизи Сенезе приказује жестоку критику Фрање медју америчким конзервативцима који се противе његовим ставовима о мигрантима, Кини, његовом порицању капитализма са слободним тржиштем, његовој бризи о животној средини и попуштању црквених правила о смртној казни и причешћу преудатих католика. Неки су отишли толико далеко да су Фрању оптужили за јерес.

(Бета)

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Петар

05.09.2019 14:40

Једини папа који се супроставио злу које хара овим свијетом

ОДГОВОРИТЕ