"Velika čast ako me Amerikanci napadaju"

Papa Franja potvrdio je sve veće protivljenje konzervativnog desničarskog dela katoličke crkve u SAD i rekao da je "velika čast ako me Amerikanci napadaju".

Svijet 05.09.2019 | 07:25
"Velika čast ako me Amerikanci napadaju"
Franja je komentarisao svoje kritičare kada je dobio kopiju nove knjige "Kako Amerika želi da promeni papu" autora Nikolasa Senezea na letu za Mozambik. On će takođe posetiti Madagaskar i Mauricijus.

Portparol Vatikana Mateo Bruni pokušao je nakon toga da razjasni papine komentare, ističući da su oni došli u "neformalnom kontekstu" i da Franja uvek pozdravlja kritike.

 "Papa je želeo da kaže da kritiku uvek posmatra kao čast, posebno kada dolazi od autoritativnih mislilaca, a u ovom slučaju iz neke značajne zemlje", rekao je Bruni.

U svojoj knjizi Seneze prikazuje žestoku kritiku Franje medju američkim konzervativcima koji se protive njegovim stavovima o migrantima, Kini, njegovom poricanju kapitalizma sa slobodnim tržištem, njegovoj brizi o životnoj sredini i popuštanju crkvenih pravila o smrtnoj kazni i pričešću preudatih katolika. Neki su otišli toliko daleko da su Franju optužili za jeres.

(Beta)

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Petar

05.09.2019 16:40

Jedini papa koji se suprostavio zlu koje hara ovim svijetom

ODGOVORITE