"Velika čast ako me Amerikanci napadaju"

Papa Franja potvrdio je sve veće protivljenje konzervativnog desničarskog dela katoličke crkve u SAD i rekao da je "velika čast ako me Amerikanci napadaju".

  • Vijesti
  • Svijet


Franja je komentarisao svoje kritičare kada je dobio kopiju nove knjige "Kako Amerika želi da promeni papu" autora Nikolasa Senezea na letu za Mozambik. On će takođe posetiti Madagaskar i Mauricijus.

Portparol Vatikana Mateo Bruni pokušao je nakon toga da razjasni papine komentare, ističući da su oni došli u "neformalnom kontekstu" i da Franja uvek pozdravlja kritike.

 "Papa je želeo da kaže da kritiku uvek posmatra kao čast, posebno kada dolazi od autoritativnih mislilaca, a u ovom slučaju iz neke značajne zemlje", rekao je Bruni.

U svojoj knjizi Seneze prikazuje žestoku kritiku Franje medju američkim konzervativcima koji se protive njegovim stavovima o migrantima, Kini, njegovom poricanju kapitalizma sa slobodnim tržištem, njegovoj brizi o životnoj sredini i popuštanju crkvenih pravila o smrtnoj kazni i pričešću preudatih katolika. Neki su otišli toliko daleko da su Franju optužili za jeres.

(Beta)

KOMENTARI1
POŠALJITE PORUKU

Petar

05.09.2019 16:40

Jedini papa koji se suprostavio zlu koje hara ovim svijetom

Razvoj: NEST

© Đorđe Gajić 2018.
Sva prava zadržana.