Велика запљена: “ПАШЋЕ МРТВЕ ГЛАВЕ И У БИХ“

Марко Ницовић, члан Свјетске асоцијације шефова полиција, мишљења је да ће пасти мртве главе и у БиХ, јер послије запљене 800 килограма кокаина мафија тражи ко је крив.

Босна и Херцеговина 04.09.2019 | 22:32
Велика запљена: “ПАШЋЕ МРТВЕ ГЛАВЕ И У БИХ“
Сличан сценарио одиграо се и након запљене 300 килограма кокаина у Валенсији 2014. године, када се моћни црногорски которски клан подијелио на “шкаљарски” и “кавачки” те је усљедила серија ликвидација која и данас дрма Балкан.

Према његовим речима, пошиљку од 800 килограма могао је да наручи само искључиво моћан играч у српском подземљу, јер је само организација транспорта коштала најмање два милиона долара у кешу. Вриједност пошиљке, када доспије на улице, је невјероватних 50 милиона долара.

Ницовић објашњава да већина шверца кокаина за европско тржиште иде рутом из Јужне Америке преко лука у Албанији, Црној Гори и Хрватској.

– Срби и Црногорци су ту главни играчи. Црногорци су поморци, а Срби одрађују логистику и прање пара. Тако то функционише – појашњаава Ницовић.

Он је нагласио да не треба заборавити ни држављане БиХ, јер су већ одавно инволвирани у моћне наркокартеле у Средњој и Јужној Америци, прије свега Мексику. Интерсантно је да су на неке пакете дроге мафијаши лијепили фотографије Гаврила Принципа, преноси Аваз.

– Међу криминалцима нема мржње и врло добро су повезани. Слиједи серија ликвидација, јер мафија тражи ко је крив што је пала пошиљка. Како у Србији, проблеме можете очекивати и у БиХ, Црној Гори, Албанији и Хрватској – поручује Ницовић.

Српски медији су писали да су информације о пошиљци стигле директно из Србије.

– Србија јесте учествовала у акцији, али нема логистику за глобално дјеловање. Кључну улогу је одиграла америчка ИДЕА. Американци имају испоставе у четири или пет земаља свијета – закључио је Ницовић.