Velika zapljena: “PAŠĆE MRTVE GLAVE I U BIH“

Marko Nicović, član Svjetske asocijacije šefova policija, mišljenja je da će pasti mrtve glave i u BiH, jer poslije zapljene 800 kilograma kokaina mafija traži ko je kriv.

Bosna i Hercegovina 04.09.2019 | 22:32
Velika zapljena: “PAŠĆE MRTVE GLAVE I U BIH“
Sličan scenario odigrao se i nakon zapljene 300 kilograma kokaina u Valensiji 2014. godine, kada se moćni crnogorski kotorski klan podijelio na “škaljarski” i “kavački” te je usljedila serija likvidacija koja i danas drma Balkan.

Prema njegovim rečima, pošiljku od 800 kilograma mogao je da naruči samo isključivo moćan igrač u srpskom podzemlju, jer je samo organizacija transporta koštala najmanje dva miliona dolara u kešu. Vrijednost pošiljke, kada dospije na ulice, je nevjerovatnih 50 miliona dolara.

Nicović objašnjava da većina šverca kokaina za evropsko tržište ide rutom iz Južne Amerike preko luka u Albaniji, Crnoj Gori i Hrvatskoj.

– Srbi i Crnogorci su tu glavni igrači. Crnogorci su pomorci, a Srbi odrađuju logistiku i pranje para. Tako to funkcioniše – pojašnjaava Nicović.

On je naglasio da ne treba zaboraviti ni državljane BiH, jer su već odavno involvirani u moćne narkokartele u Srednjoj i Južnoj Americi, prije svega Meksiku. Intersantno je da su na neke pakete droge mafijaši lijepili fotografije Gavrila Principa, prenosi Avaz.

– Među kriminalcima nema mržnje i vrlo dobro su povezani. Slijedi serija likvidacija, jer mafija traži ko je kriv što je pala pošiljka. Kako u Srbiji, probleme možete očekivati i u BiH, Crnoj Gori, Albaniji i Hrvatskoj – poručuje Nicović.

Srpski mediji su pisali da su informacije o pošiljci stigle direktno iz Srbije.

– Srbija jeste učestvovala u akciji, ali nema logistiku za globalno djelovanje. Ključnu ulogu je odigrala američka IDEA. Amerikanci imaju ispostave u četiri ili pet zemalja svijeta – zaključio je Nicović.(Avaz)

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

cvrccc

04.09.2019 23:49

Lete ministri unutrašnjih poslova RS i FBiH sa pozicija :)

ODGOVORITE
Name

cvrccc na kvadrat

05.09.2019 08:25

al, onda se ruši piramida vlasti naročito u RS , jer je Lukač bio jedna od glavnih poluga režima.

Name

???

06.09.2019 01:14

Bas ste smjesni :D pa on je i oduzeo nekome da ju on prodaje, nece ju sam sebi oduzeti ...