За примјер: Упркос хендикепу, живот посветио спорту

Свјетско првенство у кошарци помно прати тридесетогодишњи Драго Јовичић из Угљевика. Иако је, нажалост, везан за инвалидска колица, он је велики љубитељ спорта и такмичења, а недавно је на поклон из Кине добио је дрес са потписима свих репрезентативаца Србије.

Република Српска 04.09.2019 | 22:04
За примјер: Упркос хендикепу, живот посветио спорту
Он је спортска енциклопедија. Зна сваког бека, голмана, нападача... Зна чија је најдужа тројка, ко је најефикаснији центар, чији сервис најјачи, колико су Ђоковић и Федерер имали дуела.

Зна људе са и мимо терена. Он је Драго Јовичић из Угљевика. Готово да нема познатијег судијског имена у кошарци да овог посебног младића није упознао, чему свједочи и недавни гест и поклон из Кине.

“Добио сам дрес са потписима играча који играју за репрезентацију Србије, а за тај потез је заслужан мој пријатељ, кошаркашки судија Миливоје Јовичић из Београда. Преко фејсбука сам се спојио и са Јовицом Антонићем, који је у стручном штабу репрезентације”, каже Драго.



Драго скупља поклоне, дресове, медаље и најзначајније за њега - пријатељства. Ипак, једно другарство му је најдраже.

“Милорад Мажић ме је звао баш синоћ, да пита како сам шта радим, пратим ли спорт. Он је иначе фудбалски судија који је судио Лигу шампиона, Лигу Европе и тако даље”, објашњава он.

“Драго је један феноменалан момак који о спорту и о фудбалу зна много и увијек ми је драго да са њим подијелим информације. Позитиван је и дружење са њим ми представља једно велико задовољство”, каже фудбалски судија Милорад Мажић.



Иако са физичким хендикепом, Драго је човјек ведрог духа, живот му свакодневно испуњавају дружења и посјете спортским дешавањима у Угљевику, Бијељини и шире. Жеља му је да једног дана води кошаркашки семафор и….

“Можда да једног дана одем на Партизанов стадион и погледам утакмицу у домаћем првенству”, прича овај младић.

Драго Јовичић својом скромношћу, добротом и позитивном енергијом којом зрачи треба да буде примјер многима. Вјерује у људе добре воље и сања велике снове за које је сигуран да ће се кад-тад остварити.



БН ТВ

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Добој

04.09.2019 21:53

Бог увијек с тобом позитивни човјече! Молим за тебе, као и за све друге добре и позитивне људе!

ОДГОВОРИТЕ