Za primjer: Uprkos hendikepu, život posvetio sportu

Svjetsko prvenstvo u košarci pomno prati tridesetogodišnji Drago Jovičić iz Ugljevika. Iako je, nažalost, vezan za invalidska kolica, on je veliki ljubitelj sporta i takmičenja, a nedavno je na poklon iz Kine dobio je dres sa potpisima svih reprezentativaca Srbije.

Republika Srpska 04.09.2019 | 22:04
Za primjer: Uprkos hendikepu, život posvetio sportu
On je sportska enciklopedija. Zna svakog beka, golmana, napadača... Zna čija je najduža trojka, ko je najefikasniji centar, čiji servis najjači, koliko su Đoković i Federer imali duela.

Zna ljude sa i mimo terena. On je Drago Jovičić iz Ugljevika. Gotovo da nema poznatijeg sudijskog imena u košarci da ovog posebnog mladića nije upoznao, čemu svjedoči i nedavni gest i poklon iz Kine.

“Dobio sam dres sa potpisima igrača koji igraju za reprezentaciju Srbije, a za taj potez je zaslužan moj prijatelj, košarkaški sudija Milivoje Jovičić iz Beograda. Preko fejsbuka sam se spojio i sa Jovicom Antonićem, koji je u stručnom štabu reprezentacije”, kaže Drago.



Drago skuplja poklone, dresove, medalje i najznačajnije za njega - prijateljstva. Ipak, jedno drugarstvo mu je najdraže.

“Milorad Mažić me je zvao baš sinoć, da pita kako sam šta radim, pratim li sport. On je inače fudbalski sudija koji je sudio Ligu šampiona, Ligu Evrope i tako dalje”, objašnjava on.

“Drago je jedan fenomenalan momak koji o sportu i o fudbalu zna mnogo i uvijek mi je drago da sa njim podijelim informacije. Pozitivan je i druženje sa njim mi predstavlja jedno veliko zadovoljstvo”, kaže fudbalski sudija Milorad Mažić.



Iako sa fizičkim hendikepom, Drago je čovjek vedrog duha, život mu svakodnevno ispunjavaju druženja i posjete sportskim dešavanjima u Ugljeviku, Bijeljini i šire. Želja mu je da jednog dana vodi košarkaški semafor i….

“Možda da jednog dana odem na Partizanov stadion i pogledam utakmicu u domaćem prvenstvu”, priča ovaj mladić.

Drago Jovičić svojom skromnošću, dobrotom i pozitivnom energijom kojom zrači treba da bude primjer mnogima. Vjeruje u ljude dobre volje i sanja velike snove za koje je siguran da će se kad-tad ostvariti.



BN TV

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Doboj

04.09.2019 21:53

Bog uvijek s tobom pozitivni čovječe! Molim za tebe, kao i za sve druge dobre i pozitivne ljude!

ODGOVORITE