Митровић: Довољно смо јаки да побиједимо Португал!

Српски голгетер у пуној форми дочекује кључни меч на Маракани. . .

Фудбал 05.09.2019 | 23:00
Митровић: Довољно смо јаки да побиједимо Португал!
Најбољи стрелац репрезентације је у топ форми! Александар Митровић, који је постигао 23 поготка у дресу најдражих боја, стигао је запет као пушка на меч са Португалијом (субота, 20.45).

Пет кола - пет голова, то му је биланс у дресу Фулама на старту нове сезоне у Чемпионшипу. Имају прваци Европе своје адуте пред меч на Маракани, али и те како има и Србија. Митровић је један од оних који готово никада нису заказали.

„Многи ми значи та серија. За сваког нападача је битно да игра добро и да постиже голове, због самопоуздања и наредних утакмица. Лепо је доћи у репрезентацију са головима у ногама, а најбитније је да искористимо ове дане да се уиграмо, да бисмо остварили добар резултат. Ако екипа буде играла добро, голови ће доћи“, каже Митровић.

Играчи и навијачи Србије желе победу против Португалије. Само три бода остављају Орлове у равноправној трци за пласман на Европско првенств. Верује и Митровић да може Србија да сруши европског првака.

„Зашто не бисмо могли!? Играмо код куће, пред нашим навијачима, наравно да је изводљиво. Победа је први циљ. Са овом екипом коју имамо, а играмо пред пуном Мараканом, другачије ни не можемо да размишљамо“.

Сматра српски голгетер да су Орлови и у Лисабону показали да могу да се носе са Португалијом.

„Поготово у првом полувремену те утакмице смо показали да можемо, да имају и они слабости у игри, које смо искористили тада. Утакмица ће бити мање-више слична као тамо, биће тешко, а они имају можда и најбољу репрезентацију у историји. Имамо и ми добре играче, екипу, новог селектора, играмо код куће, а публика ће бити наш играч више“.

Свестан је Митровић да ће, што због значаја утакмице, што због стила игре ривала, бити „чупаво“ на терену.

„Биће провокација, прљаве игре, њима је то у крви. Али, одговорићемо како умемо. Спремни смо“, поручио је Александар Митровић.

А, када је тим јединствен, када се игра за репрезентацију, за грб, за Србију, онда је све могуће. Па и да велики Гробар узме Звезду као узор како би требало да се игра.

„Црвена звезда и Партизан су направили велике успехе у Европи. Звезда је показала како се користи предност домаћег терена, а то би требало и нама да буде узор, како да играмо против јачег од себе. Велику ствар су вечити ривали направили за српски фудбал, желим им да презиме у Европи“, поручио је Митровић.

Извор: моззартспорт

Фото: Старспорт

Коментари / 0

Оставите коментар