Mitrović: Dovoljno smo jaki da pobijedimo Portugal!

Srpski golgeter u punoj formi dočekuje ključni meč na Marakani. . .

Fudbal 05.09.2019 | 23:00
Mitrović: Dovoljno smo jaki da pobijedimo Portugal!
Najbolji strelac reprezentacije je u top formi! Aleksandar Mitrović, koji je postigao 23 pogotka u dresu najdražih boja, stigao je zapet kao puška na meč sa Portugalijom (subota, 20.45).

Pet kola - pet golova, to mu je bilans u dresu Fulama na startu nove sezone u Čempionšipu. Imaju prvaci Evrope svoje adute pred meč na Marakani, ali i te kako ima i Srbija. Mitrović je jedan od onih koji gotovo nikada nisu zakazali.

„Mnogi mi znači ta serija. Za svakog napadača je bitno da igra dobro i da postiže golove, zbog samopouzdanja i narednih utakmica. Lepo je doći u reprezentaciju sa golovima u nogama, a najbitnije je da iskoristimo ove dane da se uigramo, da bismo ostvarili dobar rezultat. Ako ekipa bude igrala dobro, golovi će doći“, kaže Mitrović.

Igrači i navijači Srbije žele pobedu protiv Portugalije. Samo tri boda ostavljaju Orlove u ravnopravnoj trci za plasman na Evropsko prvenstv. Veruje i Mitrović da može Srbija da sruši evropskog prvaka.

„Zašto ne bismo mogli!? Igramo kod kuće, pred našim navijačima, naravno da je izvodljivo. Pobeda je prvi cilj. Sa ovom ekipom koju imamo, a igramo pred punom Marakanom, drugačije ni ne možemo da razmišljamo“.

Smatra srpski golgeter da su Orlovi i u Lisabonu pokazali da mogu da se nose sa Portugalijom.

„Pogotovo u prvom poluvremenu te utakmice smo pokazali da možemo, da imaju i oni slabosti u igri, koje smo iskoristili tada. Utakmica će biti manje-više slična kao tamo, biće teško, a oni imaju možda i najbolju reprezentaciju u istoriji. Imamo i mi dobre igrače, ekipu, novog selektora, igramo kod kuće, a publika će biti naš igrač više“.

Svestan je Mitrović da će, što zbog značaja utakmice, što zbog stila igre rivala, biti „čupavo“ na terenu.

„Biće provokacija, prljave igre, njima je to u krvi. Ali, odgovorićemo kako umemo. Spremni smo“, poručio je Aleksandar Mitrović.

A, kada je tim jedinstven, kada se igra za reprezentaciju, za grb, za Srbiju, onda je sve moguće. Pa i da veliki Grobar uzme Zvezdu kao uzor kako bi trebalo da se igra.

„Crvena zvezda i Partizan su napravili velike uspehe u Evropi. Zvezda je pokazala kako se koristi prednost domaćeg terena, a to bi trebalo i nama da bude uzor, kako da igramo protiv jačeg od sebe. Veliku stvar su večiti rivali napravili za srpski fudbal, želim im da prezime u Evropi“, poručio je Mitrović.

Izvor: mozzartsport

Foto: Starsport

Komentari / 0

Ostavite komentar