Што волим да бацам и ломим рекет? Па, гледао сам Сафина!

Данил Медведев је прави хит ове сезоне на УС Опену.

Тенис 05.09.2019 | 14:39
Што волим да бацам и ломим рекет? Па, гледао сам Сафина!
Без обзира на рат са публиком и константно звиждање, Московљанин је наставио да побеђује и играће у свом првом Гренд слем полуфиналу.

Данима је његова игра била у другом плану због приче о односу између њега и публике. Повреда што га мучи остала је тако у другом плану, али Рус је победио све невоље и изненадио многе, без обзира што је овог лета бележио одличне резултате.

Чини се да Данил има посебан смисао за хумор. Није се ниједног момента лиио да уђе у рат са публиком којој се иронично захваљивао.

Чинио је то вреле главе, на самом терену по завршетку мечева. После се извињавао рекавши да је направио глупости, али ако ништа друго, симпатично је што је макар признао грешку.

Кажу да по много чему подсећа на бившег броја један, Марата Сафина, који је освојио два УС Опена. Чини се да је он најближи да понови тај успех када је реч о тенисерима из Русије.

Његов тренер, Француз Жил Сервара, за њега каже да је генијалан јер у себи има неку вррсту непредвидивости. Медведев је одрастао гледајући Сафина.

“Лакше ми је да причам о томе јер сам га као дечак гледао како игра, наравно на ТВ-у. Имао сам пет, шест, или седам или осам година, не сећам се тачно. Освојио је Аустралијан Опен против Хјуита у финалу. Да, имао сам девет година. Цела Русија је гледала пренос, сви су навијали, слали су му позитивну енергију јер је играо са Аустралијанцем на његовом терену. Није то лако. Поредећи нас, имамо потпуно различит стил.”

“Чуо сам и да ме пореде са Давиденком. Ближи сам њему. Многи од нас који су гледали и одрастали уз Марата, били су млади тада, зато сада бацамо рекете. Гледали смо њега и мислили смо да је то у реду. Кажете себи, у реду, бићу као Марат, поломићу рекет сада! Оно што је урадио за руски тенис је сјајно. Остаће вечно у историји нашег спорта”, каже Медведев.

Овом победом Медведев је обезбедио пласман и на завршно АТП тур финале у Лондону.

“Значи ми то, свакако. Пре ове УС Опен серије био сам осми или девети у АТП трци. Увек сам имао то на уму, али морао сам да се концентришем на наредни турнир. Ипак, стално сам мислио како би било да се пласирам у Лондон, да будем тамо на крају године. За четири недеље са резултатима које сам постигао, обезбедио сам пласман и то ништа не може да промени. То само показује какву годину има, да се рад који сам уложио у потпуности исплатио. Ипак, не желим да станем на овоме. Желим да тамо будем један од фаворита”, поручио је полуфиналиста УС Опена.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар