Što volim da bacam i lomim reket? Pa, gledao sam Safina!

Danil Medvedev je pravi hit ove sezone na US Openu.

Tenis 05.09.2019 | 14:39
Što volim da bacam i lomim reket? Pa, gledao sam Safina!
Bez obzira na rat sa publikom i konstantno zviždanje, Moskovljanin je nastavio da pobeđuje i igraće u svom prvom Grend slem polufinalu.

Danima je njegova igra bila u drugom planu zbog priče o odnosu između njega i publike. Povreda što ga muči ostala je tako u drugom planu, ali Rus je pobedio sve nevolje i iznenadio mnoge, bez obzira što je ovog leta beležio odlične rezultate.

Čini se da Danil ima poseban smisao za humor. Nije se nijednog momenta liio da uđe u rat sa publikom kojoj se ironično zahvaljivao.

Činio je to vrele glave, na samom terenu po završetku mečeva. Posle se izvinjavao rekavši da je napravio gluposti, ali ako ništa drugo, simpatično je što je makar priznao grešku.

Kažu da po mnogo čemu podseća na bivšeg broja jedan, Marata Safina, koji je osvojio dva US Opena. Čini se da je on najbliži da ponovi taj uspeh kada je reč o teniserima iz Rusije.

Njegov trener, Francuz Žil Servara, za njega kaže da je genijalan jer u sebi ima neku vrrstu nepredvidivosti. Medvedev je odrastao gledajući Safina.

“Lakše mi je da pričam o tome jer sam ga kao dečak gledao kako igra, naravno na TV-u. Imao sam pet, šest, ili sedam ili osam godina, ne sećam se tačno. Osvojio je Australijan Open protiv Hjuita u finalu. Da, imao sam devet godina. Cela Rusija je gledala prenos, svi su navijali, slali su mu pozitivnu energiju jer je igrao sa Australijancem na njegovom terenu. Nije to lako. Poredeći nas, imamo potpuno različit stil.”

“Čuo sam i da me porede sa Davidenkom. Bliži sam njemu. Mnogi od nas koji su gledali i odrastali uz Marata, bili su mladi tada, zato sada bacamo rekete. Gledali smo njega i mislili smo da je to u redu. Kažete sebi, u redu, biću kao Marat, polomiću reket sada! Ono što je uradio za ruski tenis je sjajno. Ostaće večno u istoriji našeg sporta”, kaže Medvedev.

Ovom pobedom Medvedev je obezbedio plasman i na završno ATP tur finale u Londonu.

“Znači mi to, svakako. Pre ove US Open serije bio sam osmi ili deveti u ATP trci. Uvek sam imao to na umu, ali morao sam da se koncentrišem na naredni turnir. Ipak, stalno sam mislio kako bi bilo da se plasiram u London, da budem tamo na kraju godine. Za četiri nedelje sa rezultatima koje sam postigao, obezbedio sam plasman i to ništa ne može da promeni. To samo pokazuje kakvu godinu ima, da se rad koji sam uložio u potpunosti isplatio. Ipak, ne želim da stanem na ovome. Želim da tamo budem jedan od favorita”, poručio je polufinalista US Opena.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar