Марковић: Да помогнем Партизану, а и он мени!

Фудбалер Партизана Лазар Марковић рекао је да се вратио у Хумску са жељом да помогне црно-белима, али и да они помогну њему.  Маркец други пут у Хумској: Било је више падова него успона; Асано? Тркаћемо се. . . ! “Партизан је моја кућа”, додаје најзвучније црно-бело појачање овог лета.

Фудбал 05.09.2019 | 14:20
Марковић: Да помогнем Партизану, а и он мени!
Отишао је као тинејџер, вратио се много раније него што се претпостављало!

Некада велика нада српског фудбала Лазар Марковић (25) последње је појачање Партизана у летњем прелазном року, пошто је као слободан играч, после завршетка сарадње са Фуламом, потписао уговор на три сезоне са клубом из Хумске.

Чачанину је ово повратак у црно-беле после пуних шест сезона током којих је имао једну сјајну сезону у Бенфици, па солидну у Ливерпулу, да би потом прошао кроз период стагнације.

У српски фудбал се вратио након неуспешних позајмица у Фенербахчеу, Спортингу, Халу и Андерлехту, па још шест месеци у Фуламу за који је одиграо само један меч, а на представљању у Хумској спреман је да се врати на "стара подешавања" и буде велико појачање за Партизан.

Уговор је потписао на три године, узео стари број "50" и представио се пред новинарима.

"Узбуђен сам као када сам први пут потписао уговор са Партизаном. Срећан сам, враћам се својој кући. Вратио сам се да помогнем Партизану и да он помогне мени. Мислим да ће свима бити добро", рекао је Марковић новинарима на стадиону Партизана.

Марковић се после седам година вратио у Партизан и са црно-белима је потписао трогодишњи уговор.

"Мислим да сам старији и искуснији, знам где сам се вратио, вратио сам се да помогнем, да будемо што бољи за Лигу Европе и првенство. Пратио сам сваку утакмицу. Имамо одличан тим и доброг тренера тако да можемо далеко да догурамо", навео је Марковић.

Марковић, који је задужио дрес са бројем 50, навео је да имао и других понуда, али није желео да говори конкретно о томе.

"Мислим да је најбитније да сам сада овде. Партизан је за мене светиња, ја сам Партизаново дете, ја сам гробар. Није да нисам имао понуда, али Партизан је био мој избор. После Лиге Европе је успостављен конкретан контакт", додао је Марковић.

Упитан шта мисли о тиму Партизана и где види своју улогу, бивши фудбалер Ливерпула је казао да још није причао са тренером Милошевићем о томе.

"Мислим да су доста добра појачања... Мислим да могу да играм напред, као десетка, по крилу. Још нисам причао са шефом, али лако ћемо се договорити... Долазим пун мотива, жељан да се докажем, да се вратим одавде онакав какав је отишао. Требаће ми мало времена. Спреман сам да се жртвујем", рекао је он.

Новинаре је занимало и да ли је тачно да га је звала и Црвена звезда, али Марковић избегао одговор на то питање.

"Најбитније је да сам се вратио овде. Ја Звезду поштујем, али мислим да ћемо се тркати са њима за титулу", рекао је Марковић.

Медији су писали да је за Марковића био заинтересован и загребачки Динамо, па су новинари поново желели да сазнају нешто више.

"Имао сам много понуда, али ја сам послушао срце и мислим да ћу се овде најбоље осећати", истакао је Марковић.



Изненађени су били многи твојим повратком? Медији су чак писали да би могао у Динамо из Загреба, а навијачки форумим и друштвене меже чак брујале и о интересовању Црвене звезде?!

“Партизан је мој клуб, ја сам Гробар. Поштујем све друге, али ово је мој клуб”, одговорио је Марковићдипломатски.

Где видиш себе у овом тиму Партизана?

“Знам да су у клуб овог лета стигла доста добра појачања. Могу да играм где год треба, деветку, десетку, по крилу... Нисам још причао са шефом, али лако ћемо се договорити.“

Да ли је пласман Партизана у Лиги Европе био пресудан мотив да се вратиш?

“Није био пресудан, али свакако да је помогао....“

Какав Лазар Марковић долази у Партизан?

“Пун мотива, са намером да се докаже тамо одакле је отишао давно. Биће ми потребно мало времена, али верујем да могу да дођем у оптималну форму
јер сам тренирао индивидуално током лета.“

Да ли си бржи од Асана?

“Тркаћемо се...“

Колико Партизан реално може ове сезоне?

“Можемо доста, да не очекујем то сигурно не бих ни био овде.“

Познајеш ли остатак екипе?

“Доста њих, али са Бамбијем и Стојкетом у репрезентацији сам се највише дружио. Косултовао сам се са њима приликом одлуке да дођем у Партизан.“

Колико познајеш српски фудбал?

“Пратио сам доста нашу лигу, знам шта могу да очекујем и знам који су клубови добри. Нисам неупућен како се то некоме можда чини са стране.“

Верујеш ли у скорији повратак у репрезентацију Србије?

“То је већ до селектора. Ако буде увидео да сам му потребан сигурно је да бих волео да се вратим.“

Имао си више успона и падова?

“Можда више падова него успона, али време је да се и то промени“, насмејао се Марковић.

Уозбиљио се кад је упитан да ли је заиста и имао конкретну Звездину понуду, што је прича која је покренута по навијачким форумима, с обзиром да није била баш утемељена у реалности. И Маркец је зато апсолутно избегао одговор.

“Најважније је да сам дошао овде. Звезду поштујем, али тркаћемо се у првенству.“

На сличан начин је избегао и питање о Динаму из Загреба...

“Имао сам доста понуда током лета, али сам мислио да ћу се најбоље осећати у Партизану.“

Опет је Лазар Марковић задужио број 50, који је носио и у првом мандату у Хумској?

“То ми је важан број који сам носио током каријере и није било дилеме ниједног тренутка око броја“, поручио је Лазар Марковић, коме је друштво на десетоминутној конференцији за новинаре у одсуству клупских челника правила портпаролка Биљана Обрадовић.

Рачунајући од сезоне 2014/15 у Ливерпулу, када је имао солидну минутажу код Брендана Роџерса, Лазар Марковић је одиграо свега 57 мечева и за то време забележио 10 голова. У првом мандату у Партизану одиграо је 65 мечева и постигао 14 голова...

Покушаће у наредном периоду ту статистику да додатно увећа!

-ПРЕЛАЗНИ РОК ПАРТИЗАНА - 

ДОШЛИ: десни бек Периша Пешукић, леви бек Рајко Брежанчић, штопери Доминик Динга и Игор Вујачић, офанзивац Александар Лутовац, нападачи Умар Садик (дошао на позајмицу из Роме), Петар Гигић (Мачва), Такума Асано (Арсенал), Бибрас Натхо (слободан играч), Лазар Марковић.

ВРАЋЕНИ СА ПОЗАЈМИЦЕ: Немања Стевановић, Сејдуба Сума, Огњен Ожеговић. 

ОТИШЛИ: Светозар Марковић (Олимпијакос), Марк Валијенте (Спортинг Хихон), Рикардо Гомеш (Ал Шаржа), Немања Николић (позајмица, Војводина), Армин Ђерлек (Сиваспор), Огњен Ожеговић (Дармштат).

ЗАВРШИО КАРИЈЕРУ: Саша Илић (ангажован у Фудбалском савезу Србије).

Извор: Б92/моззартспорт/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар