Marković: Da pomognem Partizanu, a i on meni!

Fudbaler Partizana Lazar Marković rekao je da se vratio u Humsku sa željom da pomogne crno-belima, ali i da oni pomognu njemu.  Markec drugi put u Humskoj: Bilo je više padova nego uspona; Asano? Trkaćemo se. . . ! “Partizan je moja kuća”, dodaje najzvučnije crno-belo pojačanje ovog leta.

Fudbal 05.09.2019 | 14:20
Marković: Da pomognem Partizanu, a i on meni!
Otišao je kao tinejdžer, vratio se mnogo ranije nego što se pretpostavljalo!

Nekada velika nada srpskog fudbala Lazar Marković (25) poslednje je pojačanje Partizana u letnjem prelaznom roku, pošto je kao slobodan igrač, posle završetka saradnje sa Fulamom, potpisao ugovor na tri sezone sa klubom iz Humske.

Čačaninu je ovo povratak u crno-bele posle punih šest sezona tokom kojih je imao jednu sjajnu sezonu u Benfici, pa solidnu u Liverpulu, da bi potom prošao kroz period stagnacije.

U srpski fudbal se vratio nakon neuspešnih pozajmica u Fenerbahčeu, Sportingu, Halu i Anderlehtu, pa još šest meseci u Fulamu za koji je odigrao samo jedan meč, a na predstavljanju u Humskoj spreman je da se vrati na "stara podešavanja" i bude veliko pojačanje za Partizan.

Ugovor je potpisao na tri godine, uzeo stari broj "50" i predstavio se pred novinarima.

"Uzbuđen sam kao kada sam prvi put potpisao ugovor sa Partizanom. Srećan sam, vraćam se svojoj kući. Vratio sam se da pomognem Partizanu i da on pomogne meni. Mislim da će svima biti dobro", rekao je Marković novinarima na stadionu Partizana.

Marković se posle sedam godina vratio u Partizan i sa crno-belima je potpisao trogodišnji ugovor.

"Mislim da sam stariji i iskusniji, znam gde sam se vratio, vratio sam se da pomognem, da budemo što bolji za Ligu Evrope i prvenstvo. Pratio sam svaku utakmicu. Imamo odličan tim i dobrog trenera tako da možemo daleko da doguramo", naveo je Marković.

Marković, koji je zadužio dres sa brojem 50, naveo je da imao i drugih ponuda, ali nije želeo da govori konkretno o tome.

"Mislim da je najbitnije da sam sada ovde. Partizan je za mene svetinja, ja sam Partizanovo dete, ja sam grobar. Nije da nisam imao ponuda, ali Partizan je bio moj izbor. Posle Lige Evrope je uspostavljen konkretan kontakt", dodao je Marković.

Upitan šta misli o timu Partizana i gde vidi svoju ulogu, bivši fudbaler Liverpula je kazao da još nije pričao sa trenerom Miloševićem o tome.

"Mislim da su dosta dobra pojačanja... Mislim da mogu da igram napred, kao desetka, po krilu. Još nisam pričao sa šefom, ali lako ćemo se dogovoriti... Dolazim pun motiva, željan da se dokažem, da se vratim odavde onakav kakav je otišao. Trebaće mi malo vremena. Spreman sam da se žrtvujem", rekao je on.

Novinare je zanimalo i da li je tačno da ga je zvala i Crvena zvezda, ali Marković izbegao odgovor na to pitanje.

"Najbitnije je da sam se vratio ovde. Ja Zvezdu poštujem, ali mislim da ćemo se trkati sa njima za titulu", rekao je Marković.

Mediji su pisali da je za Markovića bio zainteresovan i zagrebački Dinamo, pa su novinari ponovo želeli da saznaju nešto više.

"Imao sam mnogo ponuda, ali ja sam poslušao srce i mislim da ću se ovde najbolje osećati", istakao je Marković.



Iznenađeni su bili mnogi tvojim povratkom? Mediji su čak pisali da bi mogao u Dinamo iz Zagreba, a navijački forumim i društvene meže čak brujale i o interesovanju Crvene zvezde?!

“Partizan je moj klub, ja sam Grobar. Poštujem sve druge, ali ovo je moj klub”, odgovorio je Markovićdiplomatski.

Gde vidiš sebe u ovom timu Partizana?

“Znam da su u klub ovog leta stigla dosta dobra pojačanja. Mogu da igram gde god treba, devetku, desetku, po krilu... Nisam još pričao sa šefom, ali lako ćemo se dogovoriti.“

Da li je plasman Partizana u Ligi Evrope bio presudan motiv da se vratiš?

“Nije bio presudan, ali svakako da je pomogao....“

Kakav Lazar Marković dolazi u Partizan?

“Pun motiva, sa namerom da se dokaže tamo odakle je otišao davno. Biće mi potrebno malo vremena, ali verujem da mogu da dođem u optimalnu formu
jer sam trenirao individualno tokom leta.“

Da li si brži od Asana?

“Trkaćemo se...“

Koliko Partizan realno može ove sezone?

“Možemo dosta, da ne očekujem to sigurno ne bih ni bio ovde.“

Poznaješ li ostatak ekipe?

“Dosta njih, ali sa Bambijem i Stojketom u reprezentaciji sam se najviše družio. Kosultovao sam se sa njima prilikom odluke da dođem u Partizan.“

Koliko poznaješ srpski fudbal?

“Pratio sam dosta našu ligu, znam šta mogu da očekujem i znam koji su klubovi dobri. Nisam neupućen kako se to nekome možda čini sa strane.“

Veruješ li u skoriji povratak u reprezentaciju Srbije?

“To je već do selektora. Ako bude uvideo da sam mu potreban sigurno je da bih voleo da se vratim.“

Imao si više uspona i padova?

“Možda više padova nego uspona, ali vreme je da se i to promeni“, nasmejao se Marković.

Uozbiljio se kad je upitan da li je zaista i imao konkretnu Zvezdinu ponudu, što je priča koja je pokrenuta po navijačkim forumima, s obzirom da nije bila baš utemeljena u realnosti. I Markec je zato apsolutno izbegao odgovor.

“Najvažnije je da sam došao ovde. Zvezdu poštujem, ali trkaćemo se u prvenstvu.“

Na sličan način je izbegao i pitanje o Dinamu iz Zagreba...

“Imao sam dosta ponuda tokom leta, ali sam mislio da ću se najbolje osećati u Partizanu.“

Opet je Lazar Marković zadužio broj 50, koji je nosio i u prvom mandatu u Humskoj?

“To mi je važan broj koji sam nosio tokom karijere i nije bilo dileme nijednog trenutka oko broja“, poručio je Lazar Marković, kome je društvo na desetominutnoj konferenciji za novinare u odsustvu klupskih čelnika pravila portparolka Biljana Obradović.

Računajući od sezone 2014/15 u Liverpulu, kada je imao solidnu minutažu kod Brendana Rodžersa, Lazar Marković je odigrao svega 57 mečeva i za to vreme zabeležio 10 golova. U prvom mandatu u Partizanu odigrao je 65 mečeva i postigao 14 golova...

Pokušaće u narednom periodu tu statistiku da dodatno uveća!

-PRELAZNI ROK PARTIZANA - 

DOŠLI: desni bek Periša Pešukić, levi bek Rajko Brežančić, štoperi Dominik Dinga i Igor Vujačić, ofanzivac Aleksandar Lutovac, napadači Umar Sadik (došao na pozajmicu iz Rome), Petar Gigić (Mačva), Takuma Asano (Arsenal), Bibras Natho (slobodan igrač), Lazar Marković.

VRAĆENI SA POZAJMICE: Nemanja Stevanović, Sejduba Suma, Ognjen Ožegović. 

OTIŠLI: Svetozar Marković (Olimpijakos), Mark Valijente (Sporting Hihon), Rikardo Gomeš (Al Šarža), Nemanja Nikolić (pozajmica, Vojvodina), Armin Đerlek (Sivaspor), Ognjen Ožegović (Darmštat).

ZAVRŠIO KARIJERU: Saša Ilić (angažovan u Fudbalskom savezu Srbije).

Izvor: B92/mozzartsport/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar