УС опен: Како је повреда помогла Беретинију?

Италијан Матео Беретини један је од играча који су право освежење ове сезоне на УС Опену.

Тенис 05.09.2019 | 12:07
УС опен: Како је повреда помогла Беретинију?
Двадесеттрогодишњи Римљанин, који је у Њујорку 24. носилац, победио је у осмини финала Андреја Рубљова и у четвртфиналу се састаје са Французом Гаелом Монфисом.

Беретнију је пошло за руком да буде први Италијан после 42 године међу осам најбољих на Флашинг медоузу. Пре њега то је био Корадо Барацути.

Познато је да Беретини има веома добар форхенд, али оно што је занимљиво дешавало се у вези његовог бекхенда, а све је било условљено повредом коју је доживео у 17. години.

Матеов тренер Винћенцо Сантопадре открио је да је италијански тенисер у тој години повредио ручни зглоб што је условило потпуне промене приликом извођења овог ударца. Због повреде, игра са две руке није више била могућа, па га је Сантопадре научио како да игра једном руком и посебно слајс, који је месецима после тога користио.

Сада му је тај једноручни бекхенд слајс једно од оружја, а свакако му је помогло и то да буде међу осам најбољих у Њујорку.

"Радио сам много на том ударцу. Тренирао сам са Флавијом Ћиполом, добрим пријатељем, он је увек имао невероватно добар слајс. Позвао сам га недавно и рекао му како играм слајса сада као и он. У томе је тајна, у вежбању".

Занимљиво је да је Барацути сада селектор Дејвис куп тима Италије и Матео каже да се чују свакодневно. А бивши велики шампион, Адријано Паната је био први који је приметио да ће Беретини имати јак сервис.

"Он је први који ми је рекао, момче, ти ћеш сервирати брзином од 220 километара на сат. Имао сам 16 година акада ми је то рекао. Био сам у стилу, не знам шта да му кажем, али сам само поручио, ако ти тако кажеш, онда ти верујем", поручио је Беретини.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар