Федерер о повреди и "дужем одмору"...

Свега 15 минута по завршертку меча у четвртфиналу, негде око поноћи по локалном времену, Роџер Федерер се појавио пред новинарима.

Тенис 05.09.2019 | 10:56
Федерер о повреди и "дужем одмору"...
Видно нерасположен што се турнир завршио на овакав начин, повредом, Швајцарац је прво разрешио шта га је то мучило у мечу са Димитровом у којем је поражен са 3:6, 6:4, 3:6, 6:4, 6:2.

"Тражио сам третман у горњем делу леђа, у близини самог врата. Покушао сам да то опустим масажом, да видим да ли бол може да се умањи, да ли може да ми буде боље. Ипак, ово је Григоров тренутак, а не мој и мог тела. Тако да је све у реду", каже Федерер.

На питање када је осетио да је у невољи у овом мечу, рекао је да је све почело да се погоршава у четвртом сету.

"Када вам не иде увек се осећате лоше. Било је момената када сам имао осећај да сам стално у вођству. Имао сам шансу да се вратим у четвртом сету. Старт тог сета није био идеалан. Тада је било јурење резултата, било је тешко".

Швајцарац је ипак открио кад су почеле невоље.

"Осетио сам проблем данас током поподнева. То је то, мислио сам да сам ипак у стању да играм. Тако је како је, дао сам све од себе. Није било тешко толико да бих морао да предам или слично. Григор је био у стању да ме победи. Борио сам се свим средствима, тако да је у реду", додао је Федерер.

Роџера су питали и какав му је план у наредних неколико месеци и да ли му је неопходан одмор.

"Мислите на дужи одмор? Не знам, претпостављам да ћу играти на Лејвер купу, у Шангају, Базелу, можда Паризу, Лондону. То је распоред за сада. Не знам имају ли у тиму друге идеје. Срећан сам што ћу мало одморити, тренирати, одмерити ситуацију и кренути у напад одатле", закључио је Федерер.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар