Federer o povredi i "dužem odmoru"...

Svega 15 minuta po završertku meča u četvrtfinalu, negde oko ponoći po lokalnom vremenu, Rodžer Federer se pojavio pred novinarima.

Tenis 05.09.2019 | 10:56
Federer o povredi i "dužem odmoru"...
Vidno neraspoložen što se turnir završio na ovakav način, povredom, Švajcarac je prvo razrešio šta ga je to mučilo u meču sa Dimitrovom u kojem je poražen sa 3:6, 6:4, 3:6, 6:4, 6:2.

"Tražio sam tretman u gornjem delu leđa, u blizini samog vrata. Pokušao sam da to opustim masažom, da vidim da li bol može da se umanji, da li može da mi bude bolje. Ipak, ovo je Grigorov trenutak, a ne moj i mog tela. Tako da je sve u redu", kaže Federer.

Na pitanje kada je osetio da je u nevolji u ovom meču, rekao je da je sve počelo da se pogoršava u četvrtom setu.

"Kada vam ne ide uvek se osećate loše. Bilo je momenata kada sam imao osećaj da sam stalno u vođstvu. Imao sam šansu da se vratim u četvrtom setu. Start tog seta nije bio idealan. Tada je bilo jurenje rezultata, bilo je teško".

Švajcarac je ipak otkrio kad su počele nevolje.

"Osetio sam problem danas tokom popodneva. To je to, mislio sam da sam ipak u stanju da igram. Tako je kako je, dao sam sve od sebe. Nije bilo teško toliko da bih morao da predam ili slično. Grigor je bio u stanju da me pobedi. Borio sam se svim sredstvima, tako da je u redu", dodao je Federer.

Rodžera su pitali i kakav mu je plan u narednih nekoliko meseci i da li mu je neophodan odmor.

"Mislite na duži odmor? Ne znam, pretpostavljam da ću igrati na Lejver kupu, u Šangaju, Bazelu, možda Parizu, Londonu. To je raspored za sada. Ne znam imaju li u timu druge ideje. Srećan sam što ću malo odmoriti, trenirati, odmeriti situaciju i krenuti u napad odatle", zaključio je Federer.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar