Провјера диплома: “Подигла се мало већа прашина...“

Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић изјавио је данас у Бијељини да сваки руководилац по закону има право да нареди провјеру диплома за своје запослене.

Република Српска 04.09.2019 | 18:11
Провјера диплома: “Подигла се мало већа прашина...“
Он је напоменуо да се у јавности у вези са тим дипломама подигла "мало већа прашина".

"Искористио сам своје законско право и затражио информацију о томе, а рок за достављање диплома био је јуче", рекао је Вишковић новинарима.

Он каже да је добио информације у електронској форми и да их још није све прегледао јер је ријеч о хиљадама запослених у институцијама, па и оних у надлежности неких министарстава.

"Све ће бити прегледано и видјећемо да ли има спекулација у смислу нелегално стечених диплома. Да ли ће и колико тих диплома на крају бити `сумњиво` или неће, потребно је сачекати да буде све прегледано", навео је Вишковић и поновио да је ријеч о неколико хиљада диплома.

Коментаришући то што се у медијима појавило интересовање и за његову диплому, Вишковић је рекао да је основно знање стекао на Саобраћајном факултету у Сарајеву, гдје је остао као асистент искључиво захваљујући факултету, а не утицајним родитељима или вези.

Он је напоменуо да је дипломе магистра и доктора наука стекао на државним факултетима и да је спреман дати дипломе на увид.

Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић затражио је јуче да све јавне институције и установе у Српској доставе информације о дипломама запослених, потврђено је Срни у кабинету премијера.

Срни је речено да се захтјев премијера односи и на управне органе под надлежношћу министарстава.

(Срна)

Коментари / 38

Оставите коментар
Name

Милос

04.09.2019 16:13

кад видим овог Цорица, мука ми...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ја

04.09.2019 16:32

Па прво треба провјерити Ћорићеву диплому. И његова је са неког дивљег приватног факса, гдје купују сви ухљеби дипломе.

Name

Градско дијете

04.09.2019 16:38

Војин це га поставити тамо гдје му је мјесто. Нисмо заборавили његов сверц цигарета 90-тих и друзење са градским пробисвјетима. Земљаци из Сарајева (мада је он Сарајево видио само на карти) масовно му окрећу ледја јер их је намагарцио, а себи обезбједио некретнину на Златибору. Цорицу, врати се у Рогатицу, тацније, околину Рогатице, јер је и градиц Рогатица за тебе Сан Франциско.

Name

Невена

04.09.2019 16:39

Мислим да се свима који су до своје дипломе дошли легалним путем, мука када виде Ћорића. Њега најбоље описује народна изрека - ,, Празна шерпа најјаче одзвања . "

Name

Мирослав

04.09.2019 16:45

Теско је вама неуспјесним гледати успјесног цовјека. Једина му је мана сто је избјеглица

Name

ВРС

04.09.2019 17:26

Све ће бити прегледано и видјећемо да ли има спекулација у смислу нелегално стечених диплома. Да ли ће и колико тих диплома на крају бити `сумњиво` или неће, потребно је сачекати да буде све прегледано", навео је Вишковић и поновио да је ријеч о неколико хиљада диплома. Бацање прашине у очи јавности,ко нешто се ради.Тривићка ће на крају да вам очита буквицу јер јој нисте до кољена.

Name

Ре Мирослав

04.09.2019 17:57

А како неко мозе бити избјеглица из Рогатице ако је православне вјере (Србин)? Ја ето не знам ниједног избјеглицу из Рогатице а да је Србин... знам Босњака да су избјегли из Рогатице... знам и Срба да су избјегли из Тузле, Сарајева... али да је Србин избјегао из Рогатице - то нисам знао. А да није мозда овдје несто друго у питању па када немас аргумената да бранис Цорица - ти покрецес питање избјелиства наведеног (а није избјеглица него се цовјек доселио у БН - нико га није пуском тјерао из Рогатице)

Name

јоцо

04.09.2019 18:08

А ста је Мирославе по теби успјесан цовијек у данасње вријеме

Name

Ја

04.09.2019 19:50

Успјех према Мирославу: Купиш диплому, ухватиш се владајуће странке, засједнеш на руководећу позицију уз помоћ тих владајућих за неке наводне заслуге, понижаваш струку јер те не признају пошто у глави само промају имаш али за партију одрађујеш посао, кад напуниш џепове и себи и партијслим колегама онда те ухљебе у неку "глуву собу" да као нешто радиш, при чему ти је плата масна а одговорности ни на видику, чак те нити провјеравају да ли уопште долазиш на посао. Ето то је успјех према Мирославу и овима што владају. И зато је Српска сваким даном све тања за младе стручњаке и кадрове који одлазе тамо гдје се цијени знање, стручност, марљивост, добар радник...

Name

Прциц

04.09.2019 21:09

док сам вам крадуци пунијо дзепове ваљо сам са цетри разреда и три фртаља петог...а сад диплому тразите бандо црвена,ја који сте смрадови...

Name

Ре

05.09.2019 04:33

Знаци поред два станау Бијељину,па у Н Саду,И Златиибор је Пао!Свака цаст И за оне ,које попадасе у Бијељину,тацније,подлегосе!

Name

Q

04.09.2019 16:15

Ал прво руководиоцима и вама проверити

ОДГОВОРИТЕ
Name

Софер

04.09.2019 17:02

Диспечеру, јели и твоја мр и др титула плаћена Бокситовим парама а циљ им је једино да се болесник Дукић лијечи шамарањем и ногом у гузицу својим приватним магистрима и докторима наука!!!

Name

борац

04.09.2019 16:17

Дипломе це се провјеравати вариоцима браварима столарима магистрати и докторати се неце дирати Осим сто це се легализовати док се јос на власти.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Соко

04.09.2019 16:27

Немој слуцајно,да бих дирао диплому,пере дјокица,код њега је све легала,сигурно.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Да

04.09.2019 17:59

Поготово она из Лондона, које лицемјерство.

Name

паламуд

04.09.2019 18:53

Баш ме интересује каква ће ситуација бити на Сокоцу,јер има један директор јавне установе 100% купљену диплому.

Name

просветитељ

05.09.2019 06:00

Ово ми личи на легализацију песправно стечених диплома.

Name

Брут

04.09.2019 16:54

Јавно изнеси Дјокицеву диплому. Хоцу да видим да ли је Вукановиц управу. Ако је купљена одмах га разријеси функције.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ким

04.09.2019 17:14

Е тебе це бас послусати

Name

ЗА БРУТ

04.09.2019 17:22

ТАКО ЈЕ. ПРВО ОНИ У ВЛАДИ ДА ЈАВНОСТИ ДОСТАВЕ ДИПЛОМЕ А ОСТАЛО ЦЕ ИЦИ САМО ОД СЕБЕ. ЗЕЛИМО ДА СВИ ВИДИМО ДИПЛОМУ ,,ПЕТРА ДР ДЈОКИЦА,, А НЕ ДА ЈЕ ВИ ПРЕГЛЕДАТЕ.

Name

!!!

04.09.2019 18:57

Да би се уопсте у иностранству игдје могао уписати факултет упуценијитврде да је потребно далеко веце познавање језика те земље од на примјер знања језика здравственог радника кад у иностранству добије посао, а за Перицу неки тврде да тај на Енглеском језику незна ни бекнут. С тога било би веома позељно да се та Перицина диплома са индексом и осталом пратецом документацијом из свих година студија у Лондону стави на увид јавности. У том слуцају це обицан градјанин да вам повјерује у искреност намјере.

Name

Жељезничар

04.09.2019 17:04

Читам на телетексту РТРС да је Вишковић данас у БЉ, изјавио како РС престиже Федер. у платама , радник сам жељезница и мој школски колега из Сарајева а ради у Тузли отишао у пензију са износом који ја имам данас у плати , а Премијер може причати шта хоће и Додик и Цвијановић износе нешто што није истина а то се да провјерити, а народ ће све ово сватити мало касно или кад се више ништа немогне подузети , свати ће шта ова власт ради , а води у пропаст.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Жељезничар

04.09.2019 17:04

Читам на телетексту РТРС да је Вишковић данас у БЉ, изјавио како РС престиже Федер. у платама , радник сам жељезница и мој школски колега из Сарајева а ради у Тузли отишао у пензију са износом који ја имам данас у плати , а Премијер може причати шта хоће и Додик и Цвијановић износе нешто што није истина а то се да провјерити, а народ ће све ово сватити мало касно или кад се више ништа немогне подузети , свати ће шта ова власт ради , а води у пропаст.

ОДГОВОРИТЕ
Name

лео

04.09.2019 17:10

Висковицу, прије него цес ко дјоја докторирати, као назови утицајни политицар водао си јадног декана саобрацајног факултета из Добоја да му у разним привредним организацијама као направис неки посао и да узме неке паре цак иако за то те организације нису имале никаке потребе. Ето, тако ти докторира!!! Велики струцњск, нема ста да тобом се и Дукиц поноси као и са Лазим блесавим...све доктори и мог до мојега!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Колективна Дубиоза

04.09.2019 17:26

Потпредсједник СО Трново Драган Шиповац има купљену диплому.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Директ

04.09.2019 17:33

Смјер - скретницар. :)))

ОДГОВОРИТЕ
Name

вид

04.09.2019 17:37

Купљена диплома возаца односно Др Горана Селака директора КП Туњице и посланим СП.Мозете само замислити кулљена диплома а прифесор на приватном факултету.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Е писмених доктора

04.09.2019 18:07

Такви су садашњи професори, већином полуписмени, доста их са купљеним дипломама, још се уфурали као да несто знају. Али поред факултета, заузели су директорске позиције, посланичке клупе,..., карактер им упитан ради свега, зато оремо дно, у сваком погледу.

Name

ПДП у на знање!

04.09.2019 17:38

Драги моји, Пиздрављајући вашу иницијативу из срца ипак желим да вам добронамерно укажем на сљедеће. Није проблем да ли неко има, или нема диплому . Није то мјерило вриједности, већ да ли је диплому добијена у кафани или на јахти. Хоћу рећи, проблем је што су приватни универзитети (Апеирон, НУБЛ) и у њима слични дијелили дипломе за новац, као и народне магистерије и докторате, све преко ноћи. Сви ти лажни академци, наравно да имају дипломе, и то нико не може оспорити...али је проблем што је Закон о универзитетима изједначио приватне и јавне универзитете. Покрените иницијативу у смислу да закон дадне предност државним (јавним) универзитетима предност у запошљавању и тако рјесавајте проблем, а не на овакав начин. Па наравно да СНСД ботови нису дошли на државне јасле без дипломе...само се поставља питање, јесу ли је стекли на приватном или државном факултету ? Бојим се да ће ваша иницијатива у супротном доживети потпуни крах.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

04.09.2019 17:55

Сам издајник Чавић је то недавно рекао да неки менаџери у Ел . Крајини немају појма али ти си у праву ,зато су и основани да би легално ухљеби дошли до позиција, знање није битно нити треба, зато смо и дошли до оваквог стања.

Name

Цицко

04.09.2019 17:50

Само једно обавјеставање. Провјера диплома је обрацун Додика са Дјокицом. Нетрпрљивост је одавно тињала. Сад треба згазити зиску и угасити је.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Лука Лабан

04.09.2019 17:55

Господине Вишковићу ако нисте знали основно образовање се стиче у основној школи а не на факултету.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ранко Требиње

04.09.2019 19:02

Ахаха браво за коментар. Можда он није завршио ни основну школу већ одмах неки (в)акултет.

Name

Титаник

04.09.2019 18:31

А ко проверава, Радован Жељка и Додик баш народ праве будалама ,бар пола народа.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Заре

04.09.2019 18:57

70% политичара је купило дипломе факултета... а и страначки ухљеби који су на неким положајима у државним фирмама су покуповали факултете по Шабцу, Крагујевцу...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Будала као и ти

04.09.2019 19:05

Када им видим ова одјела и кравате.....

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре,мирослав

04.09.2019 21:14

ја знам све који су избјегли иза Роге...сад су сви код Ефендије за салтерима у сарајву.Наравно збринути само су морали купити мутне станове испод зита и да се закуну ал ахом да це сутит цитав зивот док не умру.

ОДГОВОРИТЕ