Provjera diploma: “Podigla se malo veća prašina...“

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković izjavio je danas u Bijeljini da svaki rukovodilac po zakonu ima pravo da naredi provjeru diploma za svoje zaposlene.

Republika Srpska 04.09.2019 | 18:11
Provjera diploma: “Podigla se malo veća prašina...“
On je napomenuo da se u javnosti u vezi sa tim diplomama podigla "malo veća prašina".

"Iskoristio sam svoje zakonsko pravo i zatražio informaciju o tome, a rok za dostavljanje diploma bio je juče", rekao je Višković novinarima.

On kaže da je dobio informacije u elektronskoj formi i da ih još nije sve pregledao jer je riječ o hiljadama zaposlenih u institucijama, pa i onih u nadležnosti nekih ministarstava.

"Sve će biti pregledano i vidjećemo da li ima spekulacija u smislu nelegalno stečenih diploma. Da li će i koliko tih diploma na kraju biti `sumnjivo` ili neće, potrebno je sačekati da bude sve pregledano", naveo je Višković i ponovio da je riječ o nekoliko hiljada diploma.

Komentarišući to što se u medijima pojavilo interesovanje i za njegovu diplomu, Višković je rekao da je osnovno znanje stekao na Saobraćajnom fakultetu u Sarajevu, gdje je ostao kao asistent isključivo zahvaljujući fakultetu, a ne uticajnim roditeljima ili vezi.

On je napomenuo da je diplome magistra i doktora nauka stekao na državnim fakultetima i da je spreman dati diplome na uvid.

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković zatražio je juče da sve javne institucije i ustanove u Srpskoj dostave informacije o diplomama zaposlenih, potvrđeno je Srni u kabinetu premijera.

Srni je rečeno da se zahtjev premijera odnosi i na upravne organe pod nadležnošću ministarstava.

(Srna)

Komentari / 38

Ostavite komentar
Name

Milos

04.09.2019 16:13

kad vidim ovog Corica, muka mi...

ODGOVORITE
Name

Ja

04.09.2019 16:32

Pa prvo treba provjeriti Ćorićevu diplomu. I njegova je sa nekog divljeg privatnog faksa, gdje kupuju svi uhljebi diplome.

Name

Gradsko dijete

04.09.2019 16:38

Vojin ce ga postaviti tamo gdje mu je mjesto. Nismo zaboravili njegov sverc cigareta 90-tih i druzenje sa gradskim probisvjetima. Zemljaci iz Sarajeva (mada je on Sarajevo vidio samo na karti) masovno mu okreću ledja jer ih je namagarcio, a sebi obezbjedio nekretninu na Zlatiboru. Coricu, vrati se u Rogaticu, tacnije, okolinu Rogatice, jer je i gradic Rogatica za tebe San Francisko.

Name

Nevena

04.09.2019 16:39

Mislim da se svima koji su do svoje diplome došli legalnim putem, muka kada vide Ćorića. Njega najbolje opisuje narodna izreka - ,, Prazna šerpa najjače odzvanja . "

Name

Miroslav

04.09.2019 16:45

Tesko je vama neuspjesnim gledati uspjesnog covjeka. Jedina mu je mana sto je izbjeglica

Name

VRS

04.09.2019 17:26

Sve će biti pregledano i vidjećemo da li ima spekulacija u smislu nelegalno stečenih diploma. Da li će i koliko tih diploma na kraju biti `sumnjivo` ili neće, potrebno je sačekati da bude sve pregledano", naveo je Višković i ponovio da je riječ o nekoliko hiljada diploma. Bacanje prašine u oči javnosti,ko nešto se radi.Trivićka će na kraju da vam očita bukvicu jer joj niste do koljena.

Name

Re Miroslav

04.09.2019 17:57

A kako neko moze biti izbjeglica iz Rogatice ako je pravoslavne vjere (Srbin)? Ja eto ne znam nijednog izbjeglicu iz Rogatice a da je Srbin... znam Bosnjaka da su izbjegli iz Rogatice... znam i Srba da su izbjegli iz Tuzle, Sarajeva... ali da je Srbin izbjegao iz Rogatice - to nisam znao. A da nije mozda ovdje nesto drugo u pitanju pa kada nemas argumenata da branis Corica - ti pokreces pitanje izbjelistva navedenog (a nije izbjeglica nego se covjek doselio u BN - niko ga nije puskom tjerao iz Rogatice)

Name

joco

04.09.2019 18:08

A sta je Miroslave po tebi uspjesan covijek u danasnje vrijeme

Name

Ja

04.09.2019 19:50

Uspjeh prema Miroslavu: Kupiš diplomu, uhvatiš se vladajuće stranke, zasjedneš na rukovodeću poziciju uz pomoć tih vladajućih za neke navodne zasluge, ponižavaš struku jer te ne priznaju pošto u glavi samo promaju imaš ali za partiju odrađuješ posao, kad napuniš džepove i sebi i partijslim kolegama onda te uhljebe u neku "gluvu sobu" da kao nešto radiš, pri čemu ti je plata masna a odgovornosti ni na vidiku, čak te niti provjeravaju da li uopšte dolaziš na posao. Eto to je uspjeh prema Miroslavu i ovima što vladaju. I zato je Srpska svakim danom sve tanja za mlade stručnjake i kadrove koji odlaze tamo gdje se cijeni znanje, stručnost, marljivost, dobar radnik...

Name

Prcic

04.09.2019 21:09

dok sam vam kraduci punijo dzepove valjo sam sa cetri razreda i tri frtalja petog...a sad diplomu trazite bando crvena,ja koji ste smradovi...

Name

Re

05.09.2019 04:33

Znaci pored dva stanau Bijeljinu,pa u N Sadu,I Zlatiibor je Pao!Svaka cast I za one ,koje popadase u Bijeljinu,tacnije,podlegose!

Name

Q

04.09.2019 16:15

Al prvo rukovodiocima i vama proveriti

ODGOVORITE
Name

Sofer

04.09.2019 17:02

Dispečeru, jeli i tvoja mr i dr titula plaćena Boksitovim parama a cilj im je jedino da se bolesnik Dukić liječi šamaranjem i nogom u guzicu svojim privatnim magistrima i doktorima nauka!!!

Name

borac

04.09.2019 16:17

Diplome ce se provjeravati variocima bravarima stolarima magistrati i doktorati se nece dirati Osim sto ce se legalizovati dok se jos na vlasti.

ODGOVORITE
Name

Soko

04.09.2019 16:27

Nemoj slucajno,da bih dirao diplomu,pere djokica,kod njega je sve legala,sigurno.

ODGOVORITE
Name

Da

04.09.2019 17:59

Pogotovo ona iz Londona, koje licemjerstvo.

Name

palamud

04.09.2019 18:53

Baš me interesuje kakva će situacija biti na Sokocu,jer ima jedan direktor javne ustanove 100% kupljenu diplomu.

Name

prosvetitelj

05.09.2019 06:00

Ovo mi liči na legalizaciju pespravno stečenih diploma.

Name

Brut

04.09.2019 16:54

Javno iznesi Djokicevu diplomu. Hocu da vidim da li je Vukanovic upravu. Ako je kupljena odmah ga razrijesi funkcije.

ODGOVORITE
Name

Kim

04.09.2019 17:14

E tebe ce bas poslusati

Name

ZA BRUT

04.09.2019 17:22

TAKO JE. PRVO ONI U VLADI DA JAVNOSTI DOSTAVE DIPLOME A OSTALO CE ICI SAMO OD SEBE. ZELIMO DA SVI VIDIMO DIPLOMU ,,PETRA DR DJOKICA,, A NE DA JE VI PREGLEDATE.

Name

!!!

04.09.2019 18:57

Da bi se uopste u inostranstvu igdje mogao upisati fakultet upucenijitvrde da je potrebno daleko vece poznavanje jezika te zemlje od na primjer znanja jezika zdravstvenog radnika kad u inostranstvu dobije posao, a za Pericu neki tvrde da taj na Engleskom jeziku nezna ni beknut. S toga bilo bi veoma pozeljno da se ta Pericina diploma sa indeksom i ostalom pratecom dokumentacijom iz svih godina studija u Londonu stavi na uvid javnosti. U tom slucaju ce obican gradjanin da vam povjeruje u iskrenost namjere.

Name

Жељезничар

04.09.2019 17:04

Читам на телетексту РТРС да је Вишковић данас у БЉ, изјавио како РС престиже Федер. у платама , радник сам жељезница и мој школски колега из Сарајева а ради у Тузли отишао у пензију са износом који ја имам данас у плати , а Премијер може причати шта хоће и Додик и Цвијановић износе нешто што није истина а то се да провјерити, а народ ће све ово сватити мало касно или кад се више ништа немогне подузети , свати ће шта ова власт ради , а води у пропаст.

ODGOVORITE
Name

Жељезничар

04.09.2019 17:04

Читам на телетексту РТРС да је Вишковић данас у БЉ, изјавио како РС престиже Федер. у платама , радник сам жељезница и мој школски колега из Сарајева а ради у Тузли отишао у пензију са износом који ја имам данас у плати , а Премијер може причати шта хоће и Додик и Цвијановић износе нешто што није истина а то се да провјерити, а народ ће све ово сватити мало касно или кад се више ништа немогне подузети , свати ће шта ова власт ради , а води у пропаст.

ODGOVORITE
Name

leo

04.09.2019 17:10

Viskovicu, prije nego ces ko djoja doktorirati, kao nazovi uticajni politicar vodao si jadnog dekana saobracajnog fakulteta iz Doboja da mu u raznim privrednim organizacijama kao napravis neki posao i da uzme neke pare cak iako za to te organizacije nisu imale nikake potrebe. Eto, tako ti doktorira!!! Veliki strucnjsk, nema sta da tobom se i Dukic ponosi kao i sa Lazim blesavim...sve doktori i mog do mojega!

ODGOVORITE
Name

Kolektivna Dubioza

04.09.2019 17:26

Potpredsjednik SO Trnovo Dragan Šipovac ima kupljenu diplomu.

ODGOVORITE
Name

Direkt

04.09.2019 17:33

Smjer - skretnicar. :)))

ODGOVORITE
Name

vid

04.09.2019 17:37

Kupljena diploma vozaca odnosno Dr Gorana Selaka direktora KP Tunjice i poslanim SP.Mozete samo zamisliti kulljena diploma a prifesor na privatnom fakultetu.

ODGOVORITE
Name

E pismenih doktora

04.09.2019 18:07

Takvi su sadašnji profesori, većinom polupismeni, dosta ih sa kupljenim diplomama, još se ufurali kao da nesto znaju. Ali pored fakulteta, zauzeli su direktorske pozicije, poslaničke klupe,..., karakter im upitan radi svega, zato oremo dno, u svakom pogledu.

Name

PDP u na znanje!

04.09.2019 17:38

Dragi moji, Pizdravljajući vašu inicijativu iz srca ipak želim da vam dobronamerno ukažem na sljedeće. Nije problem da li neko ima, ili nema diplomu . Nije to mjerilo vrijednosti, već da li je diplomu dobijena u kafani ili na jahti. Hoću reći, problem je što su privatni univerziteti (Apeiron, NUBL) i u njima slični dijelili diplome za novac, kao i narodne magisterije i doktorate, sve preko noći. Svi ti lažni akademci, naravno da imaju diplome, i to niko ne može osporiti...ali je problem što je Zakon o univerzitetima izjednačio privatne i javne univerzitete. Pokrenite inicijativu u smislu da zakon dadne prednost državnim (javnim) univerzitetima prednost u zapošljavanju i tako rjesavajte problem, a ne na ovakav način. Pa naravno da SNSD botovi nisu došli na državne jasle bez diplome...samo se postavlja pitanje, jesu li je stekli na privatnom ili državnom fakultetu ? Bojim se da će vaša inicijativa u suprotnom doživeti potpuni krah.

ODGOVORITE
Name

Ре

04.09.2019 17:55

Сам издајник Чавић је то недавно рекао да неки менаџери у Ел . Крајини немају појма али ти си у праву ,зато су и основани да би легално ухљеби дошли до позиција, знање није битно нити треба, зато смо и дошли до оваквог стања.

Name

Cicko

04.09.2019 17:50

Samo jedno obavjestavanje. Provjera diploma je obracun Dodika sa Djokicom. Netrprljivost je odavno tinjala. Sad treba zgaziti zisku i ugasiti je.

ODGOVORITE
Name

Лука Лабан

04.09.2019 17:55

Господине Вишковићу ако нисте знали основно образовање се стиче у основној школи а не на факултету.

ODGOVORITE
Name

Ranko Trebinje

04.09.2019 19:02

Ахаха браво за коментар. Можда он није завршио ни основну школу већ одмах неки (в)акултет.

Name

Титаник

04.09.2019 18:31

А ко проверава, Радован Жељка и Додик баш народ праве будалама ,бар пола народа.

ODGOVORITE
Name

Zare

04.09.2019 18:57

70% političara je kupilo diplome fakulteta... a i stranački uhljebi koji su na nekim položajima u državnim firmama su pokupovali fakultete po Šabcu, Kragujevcu...

ODGOVORITE
Name

Budala kao i ti

04.09.2019 19:05

Kada im vidim ova odjela i kravate.....

ODGOVORITE
Name

Re,miroslav

04.09.2019 21:14

ja znam sve koji su izbjegli iza Roge...sad su svi kod Efendije za salterima u sarajvu.Naravno zbrinuti samo su morali kupiti mutne stanove ispod zita i da se zakunu al ahom da ce sutit citav zivot dok ne umru.

ODGOVORITE