Будућност дјеце је једина инвестиција у коју вриједи улагати

Најстарија и уједно по броју ученика најмногољуднија на подручју Бањалуке, Основна школа „Свети Сава“ у бањалучком насељу Лауш ове године обиљежава педесет година постојања.

Република Српска 03.09.2019 | 13:05
Будућност дјеце је једина инвестиција у коју вриједи улагати

– Поносни смо на јубилеј јер пола вијека успјешно радимо и образујемо дјецу. Велика је ствар на стручан начин најмлађима уливати знање и утирати стазу да сутра изаберу прави животни пут – казао је директор ОШ “Свети Сава” Мирослав Попржен.

Наставу у централној и подручној петоразредној школи на Павловцу, тренутно похађа 1.269 ученика распоређених у 53 одјељења.

Од тога Основну школу „Свети Сава“ у бањалучком насељу Павловац похађа тренутно 75 ученика, од И до В разреда.

– Број ђака увијек варира. Многи са подручја оближњих приградских насеља која гравитирају ка МЗ Лауш желе да им дјеца иду у нашу школу мада неколико образовних установа постоји и у тим мјестима – рекао  је директор Мирослав  Попржен.
Подсјетио је да школа није имала адекватан простор све до 2007. године, када је дограђен нови објекат у којем су данас смјештени ученици разредне наставе.

– Тај период је био изузетно тежак. Извођење наставе у неусловном простору је, на срећу, далека прошлост. Циљ нам је да се школа развија и да се настава одвија у савременим условима. За то нам је потребна финансијска помоћ како бисмо ишли у корак са савременом технологијом. Као и већини школа, недостаје нам модерна опрема која би помогла ђацима да лакше усвајају знање и обављају своје школске активности – рекао је Попржен.

Напоменуо је да је у току израда пројекта за изградњу спортске дворане.

Поводом почетка школске године компанија  „Бом Импекс“ Бања Лука је организовала подјелу 75 поклон пакета школског прибора за Основну школу "Свети Сава"  Павловац. Компанија је донирала сав потребан школски прибор за једну школску годину ђацима.
 


Фокус друштвено одговорног рада поменуте компаније  се заснива на дјеци о институцијама које се баве дјецом.

Попржен изразио је своју захвалност фирми Бом Импекс на донацији која ће бити од  великог значаја  за ученике, те истакао како у дјецу увијек треба да се улаже да је то једина инвестиција која се исплати.

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Декини Бакинци

04.09.2019 12:24

Свима пуна уста будуцности. Будуцност је у иностранству.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ангела

04.09.2019 15:23

Учите њемачки и дођите....

ОДГОВОРИТЕ