Budućnost djece je jedina investicija u koju vrijedi ulagati

Najstarija i ujedno po broju učenika najmnogoljudnija na području Banjaluke, Osnovna škola „Sveti Sava“ u banjalučkom naselju Lauš ove godine obilježava pedeset godina postojanja.

Republika Srpska 03.09.2019 | 13:05
Budućnost djece je jedina investicija u koju vrijedi ulagati

– Ponosni smo na jubilej jer pola vijeka uspješno radimo i obrazujemo djecu. Velika je stvar na stručan način najmlađima ulivati znanje i utirati stazu da sutra izaberu pravi životni put – kazao je direktor OŠ “Sveti Sava” Miroslav Popržen.

Nastavu u centralnoj i područnoj petorazrednoj školi na Pavlovcu, trenutno pohađa 1.269 učenika raspoređenih u 53 odjeljenja.

Od toga Osnovnu školu „Sveti Sava“ u banjalučkom naselju Pavlovac pohađa trenutno 75 učenika, od I do V razreda.

– Broj đaka uvijek varira. Mnogi sa područja obližnjih prigradskih naselja koja gravitiraju ka MZ Lauš žele da im djeca idu u našu školu mada nekoliko obrazovnih ustanova postoji i u tim mjestima – rekao  je direktor Miroslav  Popržen.
Podsjetio je da škola nije imala adekvatan prostor sve do 2007. godine, kada je dograđen novi objekat u kojem su danas smješteni učenici razredne nastave.

– Taj period je bio izuzetno težak. Izvođenje nastave u neuslovnom prostoru je, na sreću, daleka prošlost. Cilj nam je da se škola razvija i da se nastava odvija u savremenim uslovima. Za to nam je potrebna finansijska pomoć kako bismo išli u korak sa savremenom tehnologijom. Kao i većini škola, nedostaje nam moderna oprema koja bi pomogla đacima da lakše usvajaju znanje i obavljaju svoje školske aktivnosti – rekao je Popržen.

Napomenuo je da je u toku izrada projekta za izgradnju sportske dvorane.

Povodom početka školske godine kompanija  „Bom Impeks“ Banja Luka je organizovala podjelu 75 poklon paketa školskog pribora za Osnovnu školu "Sveti Sava"  Pavlovac. Kompanija je donirala sav potreban školski pribor za jednu školsku godinu đacima.
 


Fokus društveno odgovornog rada pomenute kompanije  se zasniva na djeci o institucijama koje se bave djecom.

Popržen izrazio je svoju zahvalnost firmi Bom Impeks na donaciji koja će biti od  velikog značaja  za učenike, te istakao kako u djecu uvijek treba da se ulaže da je to jedina investicija koja se isplati.

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Dekini Bakinci

04.09.2019 12:24

Svima puna usta buducnosti. Buducnost je u inostranstvu.

ODGOVORITE
Name

Angela

04.09.2019 15:23

Učite njemački i dođite....

ODGOVORITE