Човјек ког се одрекао Пелегрини, замало и Србија!

Матија, добро дошао! "Знамо шта нас очекује, треба да гледамо испред нас, а не шта је било у прошлости!", поручио је Матија Настасић који почиње "други мандат" у репрезентацији Србије, надамо се уз више успеха и мање повреда. Шта је Тумба замислио са њим?

Фудбал 04.09.2019 | 20:40
Човјек ког се одрекао Пелегрини, замало и Србија!
Када неко дебитује за репрезентацију у тинејџерским данима, и од тада прође пуних седам година, очекујете да уз његово име стоји огроман број наступа у дресу државног тима и да је ослонац екипе, али је реалност понекад скроз другачија...

Матија Настасић је за Србију дебитовао на Кипру, пред 300 људи, у мандату Радована Ћурчића, да би многобројне повреде и једна свађа утицале да "у кућици" за број наступа пише само 27.

Није га било у тиму Србије још од пријатељске утакмице са Нигеријом у марту 2018. године, на стадиону нижелигаша Барнета, пошто му је након тога селектор Младен Крстајић саопштио да не рачуна на њега за Светско првенство, казавши чак да му се "срце цепа због тога".

Деловало је тада је између њих двојице јака веза, да су дуго и темељно разговарали о томе, међутим Настасић је убрзо саопштио да га је Крстајић повредио.

И његова одлука, као и Луке Миливојевића, била је да неће више играти за репрезентацију Србије док је Младен Крстајић селектор, било је оштрих речи са обе стране, али осмеси у "Кући фудбала" сада говоре да су се све стране, додуше једна је потпуно нова, потпуно измириле.

Сада, са 26 година, близу је тога да забележи "други деби" у дресу Србије, надамо се уз много више успеха и среће да га повреде заобиђу...

"Мени је првенствено част и задовољство што сам опет део репрезентације. Феноменално се осећам кад год сам на окупљању. Било ми је искрено мало чудно претходних годину дана, хвала Богу опет сам овде и могу да помогнем саиграчима. Има малих промена, али очекујем добре резултате и добру атмосферу. Можда нема неких играча који би могли да буду део репрезентацију, али је битно да играју најспремнији у датом моменту, знате да немамо превише тренинга. Знамо шта нас очекује, треба да гледамо испред нас, а не шта је било у прошлости!", рекао је Матија Настасић у разговору са новинарима у уторак у Старој Пазови.

Није желео много енергије да троши на оно што се дешавало у претходних годину дана, научио је како такве ствари да остави иза себе...

Тако је било и у тренутку када је Мануел Пелегрини одлучио да га се "одрекне" у Манчестер ситију и уместо њега шансу је указао земљаку Мартину Демикелису, довео је и прескупог Елијаквима Мангалу, а добро је познато каквим путањама су отишле њихове каријере.

"Португал? Познајем их добро, знам да су тимски и индивидуално јаки. Имају младе играче у успону, на врхунцу, морамо као тим да одиграмо јако паметно и да добро припремимо утакмицу. Ако то буде добро, онда ће искочити и индивидуални квалитет".

Матија Настасић је опет имао доста проблема са повредама, али ко зна шта би се десило да је остао на "Етихаду" и дочекао Пепа Гвардиолу који воли штопере попут њега.

У претходном периоду сарађивао је са многобројним тренерима (Тедеско, Стевенс и Вагнер) и сада је апсолутно сигуран у то која му формација и начин игре највише одговара, иако је захвалан на томе што је "поливалентнији" него раније.

"Ниједном играчу не одговара да мења толико тренера пошто се таман прилагодите једном, па морате већ на друге. Играчима је да прихвате све нове захтеве које донесу тренери, ту се показује... Највише волим да играм штопера у формацији са четири позади, могу и на беку да одговорим, али смо у Шалкеу смо играли више са три позади, лево сам играо", објаснио је Настасић.

Истакао је му је много пријало што га је селектор Тумбаковић позвао и пренео му идеје о томе како планира да Србија игра, а да му прија и што је конкуренција у екипи све јача, односно да њему није битно ко је на терену, већ само резултат.

Има ли треме што је "други пут" дебитант?

"Нисам осетио трему, али било ми је драго што ме је селектор лично позвао и хтео да се види са мном у Немачкој. Пренео ми је неке планове, то ми годи, као што и селектор каже атмосфера је много битна, као и поштовање међу нама играчимаи ако будемо имали све то, то је већ озбиљан предуслов за добар резултат у репрезентацији.

Србија није добро почела квалификације за Европско првенство, посебно "бриди" онај пораз у Украјини (0:5), али и поред тога Настасић очекује велику подршку у суботу.

"Искрено, очекујем добру подршку. Знамо нашу ситуацију, противник је атрактиван и то ће привући публику, а знам да ће сви навијати за нас. Надам се да ће се утакмица тако одвијати да неће бити потребе да губимо и да спласне подршка. Ми ћемо им дати повод да подршка буде још јача", казао је Настасић за кога се очекује да почне утакмицу.

Видећемо да ли ће Тумбаковић остати "веран" формацији са четири играча у последњој линији и да ли би позиви Настасићу и Максимовићу могли да значе да ће Миленковић на десног бека...

Србија - Португал, субота од 20.45!

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар