Čovjek kog se odrekao Pelegrini, zamalo i Srbija!

Matija, dobro došao! "Znamo šta nas očekuje, treba da gledamo ispred nas, a ne šta je bilo u prošlosti!", poručio je Matija Nastasić koji počinje "drugi mandat" u reprezentaciji Srbije, nadamo se uz više uspeha i manje povreda. Šta je Tumba zamislio sa njim?

Fudbal 04.09.2019 | 20:40
Čovjek kog se odrekao Pelegrini, zamalo i Srbija!
Kada neko debituje za reprezentaciju u tinejdžerskim danima, i od tada prođe punih sedam godina, očekujete da uz njegovo ime stoji ogroman broj nastupa u dresu državnog tima i da je oslonac ekipe, ali je realnost ponekad skroz drugačija...

Matija Nastasić je za Srbiju debitovao na Kipru, pred 300 ljudi, u mandatu Radovana Ćurčića, da bi mnogobrojne povrede i jedna svađa uticale da "u kućici" za broj nastupa piše samo 27.

Nije ga bilo u timu Srbije još od prijateljske utakmice sa Nigerijom u martu 2018. godine, na stadionu niželigaša Barneta, pošto mu je nakon toga selektor Mladen Krstajić saopštio da ne računa na njega za Svetsko prvenstvo, kazavši čak da mu se "srce cepa zbog toga".

Delovalo je tada je između njih dvojice jaka veza, da su dugo i temeljno razgovarali o tome, međutim Nastasić je ubrzo saopštio da ga je Krstajić povredio.

I njegova odluka, kao i Luke Milivojevića, bila je da neće više igrati za reprezentaciju Srbije dok je Mladen Krstajić selektor, bilo je oštrih reči sa obe strane, ali osmesi u "Kući fudbala" sada govore da su se sve strane, doduše jedna je potpuno nova, potpuno izmirile.

Sada, sa 26 godina, blizu je toga da zabeleži "drugi debi" u dresu Srbije, nadamo se uz mnogo više uspeha i sreće da ga povrede zaobiđu...

"Meni je prvenstveno čast i zadovoljstvo što sam opet deo reprezentacije. Fenomenalno se osećam kad god sam na okupljanju. Bilo mi je iskreno malo čudno prethodnih godinu dana, hvala Bogu opet sam ovde i mogu da pomognem saigračima. Ima malih promena, ali očekujem dobre rezultate i dobru atmosferu. Možda nema nekih igrača koji bi mogli da budu deo reprezentaciju, ali je bitno da igraju najspremniji u datom momentu, znate da nemamo previše treninga. Znamo šta nas očekuje, treba da gledamo ispred nas, a ne šta je bilo u prošlosti!", rekao je Matija Nastasić u razgovoru sa novinarima u utorak u Staroj Pazovi.

Nije želeo mnogo energije da troši na ono što se dešavalo u prethodnih godinu dana, naučio je kako takve stvari da ostavi iza sebe...

Tako je bilo i u trenutku kada je Manuel Pelegrini odlučio da ga se "odrekne" u Mančester sitiju i umesto njega šansu je ukazao zemljaku Martinu Demikelisu, doveo je i preskupog Elijakvima Mangalu, a dobro je poznato kakvim putanjama su otišle njihove karijere.

"Portugal? Poznajem ih dobro, znam da su timski i individualno jaki. Imaju mlade igrače u usponu, na vrhuncu, moramo kao tim da odigramo jako pametno i da dobro pripremimo utakmicu. Ako to bude dobro, onda će iskočiti i individualni kvalitet".

Matija Nastasić je opet imao dosta problema sa povredama, ali ko zna šta bi se desilo da je ostao na "Etihadu" i dočekao Pepa Gvardiolu koji voli štopere poput njega.

U prethodnom periodu sarađivao je sa mnogobrojnim trenerima (Tedesko, Stevens i Vagner) i sada je apsolutno siguran u to koja mu formacija i način igre najviše odgovara, iako je zahvalan na tome što je "polivalentniji" nego ranije.

"Nijednom igraču ne odgovara da menja toliko trenera pošto se taman prilagodite jednom, pa morate već na druge. Igračima je da prihvate sve nove zahteve koje donesu treneri, tu se pokazuje... Najviše volim da igram štopera u formaciji sa četiri pozadi, mogu i na beku da odgovorim, ali smo u Šalkeu smo igrali više sa tri pozadi, levo sam igrao", objasnio je Nastasić.

Istakao je mu je mnogo prijalo što ga je selektor Tumbaković pozvao i preneo mu ideje o tome kako planira da Srbija igra, a da mu prija i što je konkurencija u ekipi sve jača, odnosno da njemu nije bitno ko je na terenu, već samo rezultat.

Ima li treme što je "drugi put" debitant?

"Nisam osetio tremu, ali bilo mi je drago što me je selektor lično pozvao i hteo da se vidi sa mnom u Nemačkoj. Preneo mi je neke planove, to mi godi, kao što i selektor kaže atmosfera je mnogo bitna, kao i poštovanje među nama igračimai ako budemo imali sve to, to je već ozbiljan preduslov za dobar rezultat u reprezentaciji.

Srbija nije dobro počela kvalifikacije za Evropsko prvenstvo, posebno "bridi" onaj poraz u Ukrajini (0:5), ali i pored toga Nastasić očekuje veliku podršku u subotu.

"Iskreno, očekujem dobru podršku. Znamo našu situaciju, protivnik je atraktivan i to će privući publiku, a znam da će svi navijati za nas. Nadam se da će se utakmica tako odvijati da neće biti potrebe da gubimo i da splasne podrška. Mi ćemo im dati povod da podrška bude još jača", kazao je Nastasić za koga se očekuje da počne utakmicu.

Videćemo da li će Tumbaković ostati "veran" formaciji sa četiri igrača u poslednjoj liniji i da li bi pozivi Nastasiću i Maksimoviću mogli da znače da će Milenković na desnog beka...

Srbija - Portugal, subota od 20.45!

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar