Продужио уговор, почео све 3 утакмице за Барсу...

. . . па послат на позајмицу! Трећи пут у каријери Алкантара ће се "калити" ван Барселоне.

Фудбал 05.09.2019 | 08:00
Продужио уговор, почео све 3 утакмице за Барсу...
Рафиња Алкантара де Насименто (26) продужио је уговор са Барселоном овог лета, тренер Ернесто Валверде уврстио га је у стартну поставу у свакој од три утакмице у сезони 2019/20, а онда је Бразилац послат на позајмицу у Селту до краја сезоне.

Рафиња, који је заједно са братом Тијагом Алкантаром поникао у "Ла Масији" и рано дебитовао за први тим, већ је у сезони 2013/14 играо у Вигу као позајмљен играч, а у међувремену позајмљиван је и Интеру на шест месеци прошлог пролећа.

Пре шест година офанзивни везиста постигао је четири гола уз 33 наступа за клуб са "Балаидоса", стадиона на ком од овог лета игра његов некадашњи колега из заједничких дана на клупи Барселоне, Денис Суарез.

Без повређеног Леа Месија, ком се после прве утакмице придружио и Луис Суарез, Барса је у три рунде Ла Лиге доживела пораз од Атлетика у Билбау (1:0), победила Бетис на "Камп ноу" (5:2) и ремизирала са Осасуном у Памплони (2:2), па је на паузу за УЕФА квалификације отишла као осмопласирана на табели.

Две године млађи од Тијага, који наступа за Бајерн Минхен, Рафиња је осам година од дебија за први тим "Блаугране" сакупио неубедљивих 90 наступа уз 12 погодака. 

Валенсија је била заинтересована за овог дриблера са два наступа за репрезентацију Бразила, али је Селта у последњи час била убедљивија.

Селта је на отварању Ла Лиге поражена пред 23.500 својих навијача од Реал Мадрида резултатом 1:3, после чега је уследила победа над Валенсијом од 1:0 код куће и реми са Севиљом на страни 1:1. Суарез, који је Барселони плаћен 13 милиона евра након неуспешне позајмице Арсеналу, асистирао је за победу над "слепим мишевима" и постигао погодак за изједначење на "Писхуану" прошлог викенда.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар