Produžio ugovor, počeo sve 3 utakmice za Barsu...

. . . pa poslat na pozajmicu! Treći put u karijeri Alkantara će se "kaliti" van Barselone.

Fudbal 05.09.2019 | 08:00
Produžio ugovor, počeo sve 3 utakmice za Barsu...
Rafinja Alkantara de Nasimento (26) produžio je ugovor sa Barselonom ovog leta, trener Ernesto Valverde uvrstio ga je u startnu postavu u svakoj od tri utakmice u sezoni 2019/20, a onda je Brazilac poslat na pozajmicu u Seltu do kraja sezone.

Rafinja, koji je zajedno sa bratom Tijagom Alkantarom ponikao u "La Masiji" i rano debitovao za prvi tim, već je u sezoni 2013/14 igrao u Vigu kao pozajmljen igrač, a u međuvremenu pozajmljivan je i Interu na šest meseci prošlog proleća.

Pre šest godina ofanzivni vezista postigao je četiri gola uz 33 nastupa za klub sa "Balaidosa", stadiona na kom od ovog leta igra njegov nekadašnji kolega iz zajedničkih dana na klupi Barselone, Denis Suarez.

Bez povređenog Lea Mesija, kom se posle prve utakmice pridružio i Luis Suarez, Barsa je u tri runde La Lige doživela poraz od Atletika u Bilbau (1:0), pobedila Betis na "Kamp nou" (5:2) i remizirala sa Osasunom u Pamploni (2:2), pa je na pauzu za UEFA kvalifikacije otišla kao osmoplasirana na tabeli.

Dve godine mlađi od Tijaga, koji nastupa za Bajern Minhen, Rafinja je osam godina od debija za prvi tim "Blaugrane" sakupio neubedljivih 90 nastupa uz 12 pogodaka. 

Valensija je bila zainteresovana za ovog driblera sa dva nastupa za reprezentaciju Brazila, ali je Selta u poslednji čas bila ubedljivija.

Selta je na otvaranju La Lige poražena pred 23.500 svojih navijača od Real Madrida rezultatom 1:3, posle čega je usledila pobeda nad Valensijom od 1:0 kod kuće i remi sa Seviljom na strani 1:1. Suarez, koji je Barseloni plaćen 13 miliona evra nakon neuspešne pozajmice Arsenalu, asistirao je za pobedu nad "slepim miševima" i postigao pogodak za izjednačenje na "Pishuanu" prošlog vikenda.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar