Додик је себе дотјерао у врло тешку ситуацију

"Сам је себе дотјерао у једну врло тешку ситуацију, нешто мора урадити на НСРС, а не смије прећи ову црту која може бити погубна по њега".

Босна и Херцеговина 04.09.2019 | 07:41
Додик је себе дотјерао у врло тешку ситуацију
Предсједавајући Предсједништва Босне и Херцеговине Жељко Комшић каже да је текст споразум лидера СДА, ХДЗ-а и СНСД-а који је потписан прије скоро мјесец дана, а који још увијек није реализован, флуидно постављен.

"То они могу тачно рећи шта су хтјели, шта су потписали, шта су мислили... Различито се интерпретира тај члан 3. тог споразума који говори о интеграцијама на један магловит начин.", казао је синоћ Комшић у емисији Пресинг телевизије Н1.

Према његовим ријечима АНП је проблем, али суштина цијелог проблема је сасвим другачија.

"Рећи ћемо да је АНП повод, а узрок је далеко дубљи. Узрок је гдје ова земља иде, да ли ће она наставити да се креће према евроатлантским интеграцијама, према Западу. Одједном долази до одустајања од такве политике од стране СНСД-а и његових коалиционих партнера. Ми можемо рећи, 'ок, ви имате право да промијените став, али постоје одлуке органа БиХ, Предсједништва, Парламентарне скупштине, вјероватно и неке одлуке Савјета министара, које су донесене'. Оне важе, вриједе, објављене су у Службеним новинама, гласницима и тако даље, и оне се проводе, тако држава фунцкционише", рекао је Комшић, наводећи да је у томе је проблем.

Испод свега тога, што се крије, по мени, јесте ријеч о политици Милорада Додика и пар људи око њега, политика иза које стоји чврсто обећање Русији или можда неки дуг, овако се понашају људи који су дужни, и да је то заправо разлог зашто се ми налазимо у оваквој ситуацији", казао је Комшић.

Упитак да ли је Додик против НАТО-а због Русије, а не због народа Републике Српске, Комшић је одговорио потврдно.

"Да, ја то мислим. Додик је био за НАТО. Његови кадрови су одобрили све ове одлуке, документе које имамо данас, који важе. Нема логике да будете против НАТО-а који вам гарантује елеменатарну сигурност", казао је Комшић и додао:

- Ако сте у НАТО-у, заборавите на сукобе, нема више сукоба, нема ратова, нема страха од рата, нема страха да ће вас неко са стране напасти јер имате западне сусједе који су чланице НАТО-а, нема страха од Србије која има добру сарадњу са НАТО-ом, вјероватно ће и она једнога дана бити чланица НАТО-а. Дакле, рјешавате нешто што ове генерације које живе на овим просторима дуго мучи. БиХ ће бити цјеловита без обзира шта ко мислио. Ова земља ће остати цјеловита, цјеловита је преко хиљаду година. Нису душмани БиХ данас најјачи".

Говорио је и о Додиковој најави да ће након 5. септембра од Народне скупштине РС-а затражити рушење Оружаних снага БиХ, Управе за индиректно опорезивање БиХ, Суда БиХ и других заједничких институција зато што Зоран Тегелтија није изабран за предсједавајућег Вијећа министара.

"Додик је на сједници Предсједништва, задњи пут кад смо расправљали о мандатару, а која је сазвана на његов захтјев, био далеко оштрији у својој изјави и тад је рекао, 'ово говорим да остаје снимљено, да буде у стенограму, званично буде у архиви Предсједништва БиХ'. Недуго након тога, он је знатно ублажио своју реторику. То је био један дуготрајни монолог, причао је о свему, чак и о цијени лубеница у БиХ, али је ублажио своју реторику. Мислим да се он једноставно залетио, схватио да се залетио, и сад покушава да себи купи неки излаз, да и даље остане тоугх гуy, да остане опасан, да у свом бирачком тијелу се представи да се љуто бори за интересе РС, а истовремено зна да је то пут у политичко самоубиство, то што он ради, што је најавио", казао је Комшић у емисији телевизие Н1.

Како мислите срушити Оружане снаге БиХ, систем индиректног опорезивања, ВСТВ, Суд и Тужилаштво БиХ, пита Комшић и додаје да су то институције за које је гласао и Додик.

"Ви сте их направили заједно са нама свима. Шта ви то радите, је ли ви то побуну у држави правите? А побуна је већ мало озбиљнији проблем, поготово у ситуацији у којој се налази БиХ",навео је Комншић.

Како је казао, овакав потез Додика не би био више само проблем у БиХ већ и међународни проблем.

"Сам је себе дотјерао у једну врло тешку ситуацију, нешто мора урадити на НСРС, а не смије прећи ову црту која може бити погубна по њега".

Комшић је рекао да нема проблема да закаже сједницу Предсједништва БиХ ако се деси нешто спектакурално везано за АНП. 

"Мандатар уопштеније споран, немамо проблема са мандатаром, да Тегелтија буде мандатар. Али Додик има проблем да БиХ пошаље АНП, лоптица је на његовој страни терена и то му је речено. Испуњени су сви законски увјети, он може бити мандатар, само човјек мора прихватити једну чињеницу, да поштује одлуке Предсједништва БиХ, Парламента БиХ, Закон о одбрани и Устав БиХ, тј. да се наставља НАТО пут БиХ. Ако се може обавезати на то, дођите да разговарамо".

Казао је да је убијеђен да је уз њега у овом случају члан Предсједништва БиХ Шефик Џаферовић.

"Могуће је да ја и Џаферовић прегласамо Додика, и то је могуће, свашта је могуће".

(БН7Н1

Коментари / 98

Оставите коментар
Name

Дјоко

04.09.2019 05:44

Комшић је у праву сто посто!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Пеки

04.09.2019 06:52

КОМСИЦ цу србима нетребају институције бx

Name

Вук

04.09.2019 06:53

У праву си цовјек добро збори, везано и за посљедице онога сто је Радмановиц потписао.Ал да не дузим,Амери донесу закон да некоме уведу санкције,не сјецам се да су када понистили тај закон и сви морају да га се придрзавају.На те ствари су јако осјетљиви.То је Бурле морао да зна.Ако је ово усло у законске оквире,ствар је ту јасна,свидјало се то или не.Погубна политика једног профитера "власт по сваку цјену" је доведена до краја.Али није само он прикован уза зид него и РС.

Name

Пеки

04.09.2019 06:53

Комсицу срби се нису ни борили за бx вец за своју дрзаву српску републику

Name

Не ремсе

04.09.2019 06:54

И ово је његово последње политицко дјеловање јер овај преварант никад висе неце освојити ниста.

Name

Пеки

04.09.2019 06:54

Комсицу кад руси поставе базе по српској бице вам јасно да нема бx

Name

Горан Б.Л

04.09.2019 07:08

Ја висе вјерујем овом цовјеку него Додику.

Name

Сер од Добоја

04.09.2019 07:28

Кључна реченица "Ви сте их направили (институције БиХ) заједно са нама свима. Шта ви то радите, је ли ви то побуну у држави правите? А побуна је већ мало озбиљнији проблем, поготово у ситуацији у којој се налази БиХ",навео је Комншић. ЧИСТА ИСТИНА

Name

ре Пеки

04.09.2019 07:30

Нити си духовит нити занимљив, дапаче

Name

ре дјоко

04.09.2019 07:31

Додик је ТЕБЕ довео у тешку ситуацију незнам сто се ти за све сикирас ПАМЕТЊАКОВИЦУ!

Name

Милентије

04.09.2019 07:31

Много "комшија" овдје се представља под српским именима и/или исказује бригу за Српску. Је ли то враћање вјери прадједовској?

Name

Нада

04.09.2019 09:42

Додик ће морати потписати све што је обећао Америма који су га зато и довели.

Name

Ре милентије

04.09.2019 09:45

Вуку корјени.од муке не знају ста це па овдје ваљају глупости.порука за њија Зивјела РЕПУБЛИКА СРПСКА ван накарадне беиха

Name

Ре Пеки

04.09.2019 09:56

Ботино снсд-а

Name

ВАЛТЕР

04.09.2019 10:37

Народ у Републици Српској је таоц једног лица па тако и неНародна скупштина са лажним посланицима

Name

Ре пеки

04.09.2019 15:40

Него инструкције баје и Гоција а и чане испод шатора на мањачи. Јер те инструкције

Name

Ре Пеки

04.09.2019 15:48

А добили смо ентитет под БиХ и то мањи ето зато си се ти борио. За Шатор и одлазак омладине. Из те РС за коју си се ти борио за ту РС гдје убијају децу и нико не одговара гдје се пљачка народ фир е е ако си се ти зато борио ја нисам ал ако треба онда ћу опет против тебе и такви будала иако ми је пун курац свега Борио се за овакву РС како живе РВИ борци ајде не сери пеки боту. Ово су одлуке о свима нама а не само Федерацији. Оћеш санкције ма ко те је... Е и требају ти и теби и таквим а народ који неће са кције и то као зашто си се ти борио одлази одатле главом без обзира. Ал можда се и Јесси ти за ово горе све наведено борио па те и разумем јел папци који су били нико сад само у РС могу глумити неког.

Name

@пеки

04.09.2019 16:54

Неписмен си јуначе,неписмен.

Name

ре дјока

05.09.2019 14:38

Комшић је 100 посто залутао ,он је прави показатељ пропале државе.

Name

Лолy

04.09.2019 05:45

#носикирики Комy, сада је на реду народна скупстинс РС-

ОДГОВОРИТЕ
Name

Нострадамус

04.09.2019 06:51

Нема ста колико се Додик зртвује за народ.Он и његова фамилија немају циме да региструју оног стојадина а народ нам вози Аудије и БмW нове или 2-3 године старе.Цовјек се бори само за народ благо народу који има таквог водју.

Name

РЕ ПЕКИ

04.09.2019 09:21

ХАЈДЕ МАЛО УКЉУЦИ МОЗАК. ЈЕСИ ЛИ ТИ НЕПИСМЕН ИЛИ ПРОСИПАС САЛЕ. ОВДЈЕ КОМЕНТАРИСУ ЉУДИ КОЈИ БРИНУ ЗА СВОЈУ ЗЕМЉУ А НЕ ДА СЛУСАЈУ ФАНТАЗИЈЕ ТАКВИХ КАО ТИ. АКО СИ СЕ ТРЕНУТНО УХЉЕБИО ВЈЕРУЈ ЛАГОДНОСТ БРЗО ПРОДЈЕ. И ДОДИК ЈЕ РАЗНИМ МАНИПУЛАЦИЈАМА ДО САД ПРОЛАЗИО А САД ... ТЕСКО.

Name

Рјешење

04.09.2019 10:41

Можда звучи невјероватно,али најпаметнији потез за СНСД би био да склоне тог уцијењеног луђака и спасу Републику Српску и наставе мирно да владају

Name

За Рјесење

04.09.2019 12:17

Лудак иза себе има лудаке које је сам поставио у Снсд уз то има и велики дио опозиције који зеле да овај лудак јос висе унисти народ.Криминал корупција лос рад полиције судова све је то повезано само је јадан народ остао да се задовољи неки сатором или неким асфалтом за једнократну употребу.

Name

Мањача

04.09.2019 05:47

Комсиц кења ,Нато гарантује сигурност,од кога ,цега...ти си један обицан пањ...Нато гарантује сиромаство,дузниство, нове порезе да би плацали уцествовање. Кретенцино. А на страну сто је сенилни Додик умислио да је све ово један Шатор. Он је несреца српског народа и погуба.

ОДГОВОРИТЕ
Name

К.Б. 1991

04.09.2019 07:03

Свака Цаст ,у океану текстова , коментара, реплика не процита ниста реалније и јасније рецено, моје мисљење 1/1, а и наставак је слицан...

Name

Ре мањаца

04.09.2019 07:16

НАТО гарантује да се српски сепаратизам неце десити

Name

Мањача

04.09.2019 07:32

Драги мој,ко прица о сепаратизму?? Сепаратизам ниста ником не доноси, само јасна децентрализација БИХ. Порезе свако своје нек троси и улазе. Ниста друго. Куда ко. Ста би као рс добила сама и сјбна ,додила и нхегову разбојницку фамилију да хране и поје а исто такп федерација психицког болесника бакира и његове. Спас је у склањању банде . За све народе. И транспарентни избори и градња испоцетка. Ако мозе Њмцка, Аустр,Канада итд са републикама ,покрајинама тако мозе и БиХ!!!

Name

ре Мањача

04.09.2019 07:33

Од таквих као ти, између осталог.

Name

Ре Мањаца

04.09.2019 08:01

Таман тако одај около по мањаци и сеоским трговинама и прицај да је нато несигурност.

Name

Ре ре мањаца

04.09.2019 11:00

Па ми знамо да вас је нато цуво ко медједе и да сте ви се увијек увлацили окупатприма.он слободно сета по Републици Српској коју је одбранио од вас који ма ни нато није успио помоц да нас унистите

Name

Бањалуцанин СДС

04.09.2019 05:54

Па јел и вигмарк рекао да анп је техницко питање и да не треба тим блокирати формирање власти ? Дзаферовица постујем бирао га његов народ да их представља , а тебе несрецо не.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Нострадамус

04.09.2019 07:01

Ти си несреца и твој Снсд није СДС ниста бољи али ти биси СДС Бањалука него си будзетлија који ниста не ради са купитом дипломом и добром платом и свим бенифицијама.И задатак ти је да блатис политицке противнике а то је СДС.Ја сам Србин и подрзавам Комсица а ти постуј Дзаферовица кога сте прогласили ратним злоцинцем и сарадјујете са њим само из лицних интереса а не у интересу Српског народа и Републике Српске. Засто вам Додик сједи са Дзаферовицем када сте тразили да СДС напусте Парламент у Сарајеву гдје сједи ратни злоцинац Дзаферовиц.Па и тада и сада је Дзаферовица бирао његов народ.

Name

Сда

04.09.2019 07:15

Ко тебе ста пита Иди под сатор

Name

Сда

04.09.2019 07:17

И вама цемо ми изабрат предсједника На сл изборима Само узивајте .....

Name

Хаха

04.09.2019 13:50

Ниси ти Србин пријатељу. Веци си ти Муслиман од Комсица цим га подрзавас...

Name

Нострадамус

04.09.2019 16:12

За Хахаха.Нису сви Срби без памети има нас који мислимо својом главом.

Name

ДУГ

04.09.2019 06:02

ТО ДА ЈЕ ДОДИК ДУЖАН ТАЧНО ЈЕ 1000% И ТО РУСКОЈ ОРГАНИЗАЦИЈИ МАРШАЛ ГРУПА КОЈА ВЕЦ ДВА ПУТА ШТИМА ИЗБОРНУ ПОБЕДУ. МАРШАЛ ГРУПА ЈЕ САСТАВЉЕНА ОД БИВШИХ ОБАВЈЕШТАЈАЦА И ХАКЕРА А ПРЕДВОДИ ЈЕ КОНСТАНТИН МАЛОФЕЈЕВ. АЛИ ПРОБЛЕ БИХ И РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ ЈЕ ШТО РЕАГУЈУ КАСНО ЈЕР ТО СЕ МОГЛО СПРИЈЕЧИТИ КАД ЈЕ НОВАЦ СА БОБАР БАНКЕ ПРЕКО ЦРНЕ ГОРЕ ОТИСАО У МОСКВУ, А ДА ЈЕ ТАДА УРАЂЕНА ОЗБИЉНА ИСТРАГА МНОГО ТОГА ЛОШЕГ НЕБИ БИЛО.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Младен

04.09.2019 06:55

Руса су се кроз историју бојали Турци и нацисти. Којој групи ти припадас?

Name

За

04.09.2019 07:11

Страшно, дакле коцкање са народом, нашим животима, слободом... Ако је наведено истина, ми и РС смо колатерална штета, он заиста гледа само себе и свој интерес.

Name

Ре Младен

04.09.2019 07:37

Младене соколе,Марсал Група нису Руси него криминална организација месетара која се наслања на Британију.

Name

Ре

04.09.2019 07:46

Па познато је сивима да Милорад Додик ДОВОДИ само криминалце јер са нормалним људима он незна пословати.

Name

Харе

04.09.2019 06:10

Човјек само реално говори

ОДГОВОРИТЕ
Name

Жеки

04.09.2019 06:15

Добро си реко Комшићу, све је истина.

ОДГОВОРИТЕ
Name

НАЦИОНАЛНИ ИНТЕРЕС

04.09.2019 06:24

САМО ПО ЗАКОНУ---ДОСТА ВИСЕ РУДОЊИНИХ ЛОПОВЛУКА---СВЕ ЈЕ ПОКРАО, ПА МИСЛИ И ДА ЈЕ УСТАВ ЊЕГОВ

ОДГОВОРИТЕ
Name

рома

04.09.2019 06:27

Зашто вам је толико и по сваку цијену важна цјеловита БиХ. Све док је цјеловита функционисаће овако килаво и докле ће стићи као таква. Тврдоглаво је желите такву а све проблеме приписујете супротној страни. Нема логике да ј.бе рак рака.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре

04.09.2019 06:55

Зато што ће у супротном бити још слабије. А вара се онај, ко мисли, да неће.

Name

А

04.09.2019 07:08

Теби и њему ово цјеловита БиХ? Хахаха

Name

ре рома

04.09.2019 07:08

БиХ је вец цјеловита, ентитети су њено унутрасње уредјење...није то проблем. Проблем је вјецита дестабилизација дрзаве кроз националистицку реторику која долази од додикових структура власти, затим угрозавање људских права на цитавом територију Бих и финансијско урусавање (народски КРАДЈА) и корумпираност СВИХ нивоа власти у БиХ. Све ово рјесава улазак у НАТО и Европу и ту је Комсиц апсолутно у праву јер се закони аутоматски морају прилагодити правном систему и стандарду Европе. Свако ко се томе противи ја му не би дозволила да бјези на запад него би их затворила доле у торове и нек зиве према торовским тј. племенским законима.

Name

А10

04.09.2019 07:21

А засто је теби битна “самостална” Српска? Е из истог разлога је мени битна цјеловита БиХ. Само сто је мене висе за милион људи и савезник сам Америке и В. Британије, а тебе је за милион мање и противник си Америке И В. Британије и једини си припадник бијеле расе којег су моји савезници бомбардовали послије ИИ свј.рата Мозес И овако гледати на ствари.

Name

ре рома

04.09.2019 07:39

А како би ти ријешио, јесмо ли потписали у Дејтону да БиХ буде једна држава, ЈЕСМО, иии шта би ти сада??? Дејтон 2 је ли. Твоји и слични коментари су баш безвезе, онако само реда ради, предложи рјешење, оснуј странку, придружи се странки,....тако се то ради

Name

За А10

04.09.2019 07:40

Па клипане већ си само себи одговорио зашто је Србима потребна самостална РС. Баш због таквих као што си ти. Само тако наставите.. крај је близу, живо крај!!

Name

рома

04.09.2019 09:36

Немам ништа против цјеловите БиХ али не могу вјеровати да не видите да не функционише баш због различитих погледа са све три националне стране. Па у браку је исто, ако не иде онда је разлаз рјешење. Какве везе има ЕУ и НАТО. Може се у чланство ући и појединачно онако како ко жели.

Name

ре Рома

04.09.2019 10:30

Колутање очима. Срби и ентитет РС деценијама раде на томе да од Босне направе нефункционалну државу, само да би онда могли говорити "ево, видите да не иде, боље развод...". Да преокренемо ствари - покушали смо с ентитетима, видите да не иде. Зар није логично да преузмемо примјер саме Републике Српске или чак Србије и препишемо њихово уређење на цијелу Босну? Логично, зар не? :)

Name

ре рома

04.09.2019 10:34

Одговори на питање, немој около наоколо: А како би ти ријешио "разлаз", јесмо ли потписали у Дејтону да БиХ буде једна држава, ЈЕСМО, иии шта би ти сада??? Дејтон 2 је ли.??? Како мислиш правити тај "разлаз", дај нам то мало сликовито појасни, како, на који начин и када...

Name

ре ре рома

04.09.2019 11:01

да ли се ви правите глупи или сте заиста глупи. Па због тих "разлицитих националних погледа" како ви казете смо и имали рат па је БиХ ипак остала цјеловита. То сто како ви казете "не функционисе" не знаци да це се земља ради тога распасти него знаци паметњаковицу само то да це људи у њој зивјети као просјаци све дотле док им национални погледи буду у смјеру јацања дрзавних институција а не слабљења истих.... Знаци јос једном проблем је и даље та национална реторика која је параван за пљацкање дрзаве.

Name

ре ре ре рома

04.09.2019 11:51

Ти који питаш да ли се неко прави глуп, требаш да знаш шта је тема а не да налупеташ свега и свачега. Не вјерујем да је и теби самом јасно шта си имао намјеру написати. Ушао си у дописивање са увредом а ако прочиташ претходне коментаре видјет ћеш да нико није никога вријеђао. Размјењују се мишљења врло коректно.

Name

рома

04.09.2019 12:22

Одговор на питање: Уз сагласност сва три народа потписати безболан разлаз. То Дејтон дозвољава и свако нека гради своју државицу у љубави са комшијама.

Name

ре рома

04.09.2019 13:39

па оцигледно си глуп :) лијепо ти људи пису да се ни ратом земља није могла распасти јер висе од 50 % становниства је против тога и ти сад казес "уз сагласност свих и безболно"....оцигледно да ти неко мора то нацртати

Name

Рома

04.09.2019 14:31

Хрвати и Срби би хтјели ван наравно без рата. Значи бошњаци би опет у рат. Ја овако глуп те доведох да то и признаш. Захваљујем на дарадњи. Лијеп поздрав интелигенцијо.

Name

ре рома

04.09.2019 16:15

бојим се рома да ти мозес бити само водјен а да ти кога водис неце ици, јер стварно имас проблем са логиком...наравно да це Босњаци у рат ако се без њихове сагласности (а њу нецес никад добити) земља на силу поцне дијелити...тај сценарио смо вец сви гледали али дзаба теби изгледа говорити...

Name

Рема

04.09.2019 16:35

Нема разлога за још коментара јер је све јасно као дан. Интелигенцијо желим вам угодан боравак у заосталој БиХ. Мало вам је било рата у прошлом периоду па сте остали и даље при истој опцији умјесто споразумног и сретног разлаза. Не бих даље већ да вам зажелим бољу памет у будућности.

Name

ре рома

05.09.2019 10:14

"Одговор на питање: Уз сагласност сва три народа потписати безболан разлаз. То Дејтон дозвољава и свако нека гради своју државицу у љубави са комшијама." Добро, дјелимично сам задовољан одговором али ниси био конкретан, "уз сагласност народа" то је поштено,ја бих додао и свих грађана, АЛИ ниси одговорио када, како, кудам ....Је ли то нека нова мировна конференција, Дејтон 2,? је ли мислиш да се ангажују Србија, Хрватска и БиХ...ЧОВЈЕЧЕ, ја не спорим твој коментар али када треба дати конкретан одговор онда тајац, но комент. Да ли си свјестан да је та твоја идеја врло тешко спроводива, можда за 100, 200 година, не нам, али данас врло тешко, таква идеја само наноси велику економску штету за РС. Мислим да је у томе проблем, растурити неку државу није једноставан посао, нимало, посебно када има јак докуменат као што је Дејтонски мировни споразум, ово МИРОВНИ подвлачим 100x а сама држава призната од цијелог свијета. позз и свако добро

Name

рома

05.09.2019 12:31

Не знам зашто је споразумни разлаз у старту осуђен на пропаст, зашто је неизводљиво да се постигне. Можда се досадашње размишљање промијенило. Како мислите да ја одговорим на Ваше питање "када, како, кудам...".Да ли ви мислите да ја могу сазвати некакву мировну конференцију или Дејтон 2. Откуд Вам та идеја. Нигдје то нисм споменуо нити ми пада на памет. Ја опет кажем да је бољи миран разлаз него ово даншње стање гдје све само иде уназад и још у коментарима се помиње цјеловита БиХ па и по цијену рата. Коме треба цјеловита и нефункционална. Лијеп поздрав.

Name

Кика

04.09.2019 06:44

Он је народ дотјерао у врло тешку ситуацију.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Раде

04.09.2019 06:52

Суживот се заснива на медјусобном поштовању. Непоштовање става Српске да не жели у НАТО већ покушај наметања не доприноси суживоту унутар оквира који зовемо БиХ. Комшић, хрватски члан Предсједништва БиХ, који није побиједио нити у једној општини са хрватском већином, не може бити озбљно схваћен у Српској јер се лажно представља као представник гласачке воље једног од 3 конститутивна народа. У сталном призивању страног интервенционизма наставља вишевјековну традицију обожавања страног окупатора. Један народ је тјерао стране окупаторе са ових простора и у последњих 100 година је истјерао Отомане и Аустроугаре и Нијемце. Отјераће и ове сада. Комшић је само насљедник исте идеологије обожавања страних окупатора, ближи му је Берлин од Бања Луке, ближи му је Вашингтон од Пала. Ништа ново под капом небеском.

ОДГОВОРИТЕ
Name

РЕ Раде

04.09.2019 07:44

А гдје пише да је он "хрватски" члан предсјеништва?? Текст заклетве за сва 3 члана: Овим се заклињем да ћу савјесно обављати дату ми дужност, поштовати Устав Босне и Херцеговине, проводити Опћи оквирни споразум за мир и његове анексе у цијелости, штитити и унапређивати људска права и основне слободе, те бринути о интересима и равноправности свих народа и грађана.

Name

РЕ Ре Раде

04.09.2019 08:21

А шта каже Устав БиХ богати? ТРИ КОНСТИТУИВНА НАРОДА зато и три представника, по један из свакога народа, а Комшић не представља никога.

Name

Ре Ре Раде

04.09.2019 10:15

Па у уставу БиХ. Предсједниство цине По један представник из сваког од лонститутивних народа

Name

МИса

04.09.2019 07:03

Он као да се несто пита а са Цовицем се преговара и потписује а он као икебана. Миле је цар и зна ста ради. Народ је уз њега а плаце нек и даље плацу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Балија

04.09.2019 07:22

Не питате се ви испод сатора...

Name

МИса

04.09.2019 08:11

Ста имас против сатора. Видецемо опет на изборима. Зивио сазор зивио Миле цар. Хаха.

Name

Ре Миса

05.09.2019 00:37

Миса ти мора да си сектин ситни сендвичар, са Мањаце, који вири из рудоњиниг ануса и чека да искоци и покупи његове брабоњке. Због таквих као ти смо отишли што година уназад и посељацили се као никада. Неписмени и примитивни нас воде у нестанак, а помажу им мали сибицари као ти.

Name

Пајо

04.09.2019 07:20

Комшић је у праву, само у Босни лик као он може бити у предсједништву државе...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре Пајо

04.09.2019 08:09

Е да ду којом срецом и ови други билмези као Комсиц вец би били у ЕУ и НАТО имали би боље здравсто вецу заститу на раду и сви други закони би били прилагодјени ЕУ и морали би се проводити, а овако је добро само њима политицаримаи њиховој свити и то из свих народа.

Name

Ре

04.09.2019 08:23

Комсиц се залазе за ЕУ и управу је а пуно је бенефита за разлику од онога ста сад имамо,нпр. дјеци колико год да их је некупујес књиге до факултета а и тад на неки нацин дрзава помазе, дјеца иду код зубара од први зубица док не напуне 23 год и ниста неплацају. А тек администрација папири документи то је као дан и ноц колико је лаксе јер је све дигитализовано. Скоро па све мозес рјесити из куце преко интернета цјела администрација папири банка дјеције активности ауто итд итд све имас у телефону.

Name

Цоско

04.09.2019 07:25

претсједник а не постује устав коци формирање вијеца министара самим тим и рад парламента .... цему избори у овој земљи не видим сврху ... сваста

ОДГОВОРИТЕ
Name

кики

04.09.2019 07:45

ЦЕМУ избори у Српској... пријети се отказима, купују се пензионери, пребијају се људи, купују се посланици..папци, купују се јавно гласаци.. о убиствима нецемо сада...

Name

ре

04.09.2019 10:33

Рад Парламента БиХ је потпуно одвојен од извршне власти, односно од Вијећа министара БиХ. Рад ПС БиХ у потпуности блокира СНСД. Наравно, није ни чудо кад су навикли да су скупштине само проточни бојлери за странке.

Name

испрдак

04.09.2019 07:31

ти кад будес знао ко си,ста си и кога заступас,онда се повуци из политике..

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре пеки

04.09.2019 07:54

Пеки,ти си сваким даном све лудји и лудји.Кога је то брига сто си се ти борио за своју дрзаву али ето ниси успио и никад нецес.Босна је дрзава свих нас тако је по закону а ти серендај колико год хоцес,рс и даље егзистира као ентитет у БиХ све док се не укине а близу је тај дан

ОДГОВОРИТЕ
Name

Милосав

04.09.2019 08:34

Хајде нека ми неко надје ста је то Комсиц слагао у тексту, али да аргументује кад казе да Комсиц лазе, а не да пуца по његовој националности или вјери.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре

04.09.2019 10:50

Добар коментар, Нећеш тога наћи, њега поједини мрзе по неком "дефаулту" а човјек ружне ријечи не зна изговорити.

Name

НН

04.09.2019 09:26

Додик ће до краја уништити српски народ, ви који га сада величате надам се да ћете за 15 година моћи реално да сагледате посљедице његове власти.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Игор

04.09.2019 09:58

Немој се ти бринути за Додика, за себе се брини

ОДГОВОРИТЕ
Name

Поп јовица

04.09.2019 11:40

У овако тешку позицију наш народ је довео СНСД-е Небојша Радмановић и екипа!

ОДГОВОРИТЕ
Name

X

04.09.2019 14:01

Не лупај пријатељу. Ниста они потписали јер да јесу засто би сада тразили Додиков пристанак и сто се стоји у мјесту. Притисак би био, бице и само треба издрзати. У томе це се Босна и распасти.

Name

Брут

04.09.2019 13:49

ЦИА, ФБИ ,БЕНД, МИ 6 И МОСАД ПОД ХИТНО НАМ ПОМОГНИТЕ ДА ОБИЦНИ ГРАДЈАНИ НА ОВИМ ПРОСТОРИМА ПОЦНО ДА ЗИВЕ ДОСТОЈНО ЗАПАДНОГ ЦОВЈЕКА. СВЕ ДУГОВЕ БИХ МОГУ ВРАТИТИ БАКИР И ДОДИК. ТАД БИ БИХ БИЛА СВАЈЦАРСКА.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Србин

04.09.2019 15:05

сам али недај док се не потписе АНП власт је изиграла народ и мора да одговара за то! Ми смо европа а и у нато смо вец дуго! Доста је лоповлука!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре милентија

04.09.2019 15:45

На мањацу копај кромпир

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бошњак Републка Српска

04.09.2019 15:52

Нас грађане Републике Српске не треба да интересује шта говори Комшић и слични.Ми треба да будемо уједињени око руководства Републике Српске.На првом мјесту господина Додика.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Нас а не себе

04.09.2019 16:42

А опет вама је битно да Додик пристане на АНП, а владавина права и све битно за градјане мозе по старом....

ОДГОВОРИТЕ
Name

505-а увијек спремна

04.09.2019 17:03

јаране,неке ствари се не пласирају у јавност,требас бити лукав,нама Босњацима,Додик одлицно одговара,да додјемо до насих националних циљева!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Додик

04.09.2019 18:56

Додик је отисао тако предалеко да по цијену зивота несмије пристати за АНП.!!!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

БЛ

05.09.2019 00:25

Једини разлог сто Додик хоце са Русима је да заститити себе од процесуирања због великих пљацки и свега осталог. Он це Русима базе и наставити резимску владавину РСом, његивом империјом, а ми цемо бити јос веца сиротиња. Нико га неце дирати, пљачку це наставити. Ако удје у Нато и ЕУ стање се мјења, друга правила и закони који га не штите.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Василије

05.09.2019 13:43

Комшић је познат по правокативним изјавама на рачун српскога народа. Међутим, њега нико не узима озбиљно јер није у стању ништа да уради конкретно, него да млати празну сламу. Српски народ се није борио за унитарну (грађанску) БиХ у којој би био сведен на трећеразредни ниво.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЗДАДО

06.09.2019 11:25

НЕБОЈ СЕ ТИ ЗА БАЈУ, УЗЕО ЈЕ ОГРОМНЕ ПАРЕ ПЉАЧКАЈУЋИ ОВУ ЗЕМЉУ И СВОЈ НАРОД ДА СЕ БОЈИМО ДА И ТЕБЕ НЕ КУПИ КАО ЧОВИЋА УСКО ТИ ВЈЕРУЈЕМО,ЗА САД!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Нако

06.09.2019 17:28

Додо се мало заигр'о, мисли сад цу ја мало загаламити па мало запријетити и они це пристати, хахахахахаха

ОДГОВОРИТЕ