Возио ауто са 3,6 промила: Пијани син убио мајку

Натица Димковић из Јакова погинула је у стравичној саобраћајној несрећи коју је изазвао њен син Горан (53) возећи аутомобил са 3,6 промила алкохола у крви. У овом удесу који се догодио у недјељу око 20 часова повријеђене су и двије дјевојке.  

Србија 03.09.2019 | 21:20
Возио ауто са 3,6 промила: Пијани син убио мајку
Како Блиц сазнаје, до трагедије је дошло послије чеоног судара “голфа” и “форда”. Возило којим је управљао Горан Димковић (53), а који је у тренутку несреће имао 3,6 промила алкохола у крви, прешло је у супротну траку и директно се сударило са аутомобилом којим је управљао млађи мушкарац.

Од силине ударца мајка Горана Димковића, која је била на мјесту сувозача, преминула је на лицу мјеста, док су двије дјевојке, путнице у другом возилу, задобиле тешке тјелесне повреде.

Према незваничним информацијама, Горан Димковић након удеса је изјавио да се ничег не сјећа. На саслушању код тужиоца Димковић се бранио ћутањем.

Како се сазнаје, ниједно возило које је учествовало у несрећи није било регистровано, те ће и против другог возача бити поднијета кривична пријава Трећем основном тужилаштву у Београду.

Горан Димковић, осумњичени за изазивање несреће у којој је настрадала његова мајка, у комшилуку није познат по добром. Како причају његове комшије, он је у Јакову живио са настрадалом мајком, а кобне вечери наводно је отишао колима по њу у центар. 

– Она је била болесна. Скоро је имала неко гушење па је вјероватно тог дана била код љекара, а он отишао по њу. Не знамо шта јој би да сједне са њим пијаним у кола. Она је водила рачуна о свему и пазила – прича један од комшија.

Према његовим ријечима, Горан је стално пио, а ријетко ко у Јакову памти да је био тријезан. Због алкохола, како објашњава комшија, сви у околини су неријетко биле свједоци Горановог малтретирања своје мајке.

– Он је имао и једно вријеме забрану приласка својој мајци. Био је проблематичан. Знао је да је малтретира кад јој легне пензија све док му не да новац да га потроши на алкохол. Због малтретирања знала је и полиција да долази. А она, јадна жена, чинила је све за њега јер јој је син – објашњава он.

На његову причу надовезала се комшиница која додаје да је Натица била предивна жена, спремна да помогне свима.

– Она је једно вријеме била и хранитељ. Двоје дјеце је извела на прави пут. Једну дјевојку и дјечка. Она се сада удала, а момак је прешао у Београд да живи, а опет они су јој долазили стално у посјету. Поготову када јој је супруг, Горанов отац, прије једно годину-двије преминуо – објашњава она.

(Блиц)

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Дрекавац

04.09.2019 11:34

Важно је да је конопља "тешка опојна дрога", док су 2/3 популације хронични овисници од најопасније опојне дроге - алкохола!

ОДГОВОРИТЕ