Vozio auto sa 3,6 promila: Pijani sin ubio majku

Natica Dimković iz Jakova poginula je u stravičnoj saobraćajnoj nesreći koju je izazvao njen sin Goran (53) vozeći automobil sa 3,6 promila alkohola u krvi. U ovom udesu koji se dogodio u nedjelju oko 20 časova povrijeđene su i dvije djevojke.  

Srbija 03.09.2019 | 21:20
Vozio auto sa 3,6 promila: Pijani sin ubio majku
Kako Blic saznaje, do tragedije je došlo poslije čeonog sudara “golfa” i “forda”. Vozilo kojim je upravljao Goran Dimković (53), a koji je u trenutku nesreće imao 3,6 promila alkohola u krvi, prešlo je u suprotnu traku i direktno se sudarilo sa automobilom kojim je upravljao mlađi muškarac.

Od siline udarca majka Gorana Dimkovića, koja je bila na mjestu suvozača, preminula je na licu mjesta, dok su dvije djevojke, putnice u drugom vozilu, zadobile teške tjelesne povrede.

Prema nezvaničnim informacijama, Goran Dimković nakon udesa je izjavio da se ničeg ne sjeća. Na saslušanju kod tužioca Dimković se branio ćutanjem.

Kako se saznaje, nijedno vozilo koje je učestvovalo u nesreći nije bilo registrovano, te će i protiv drugog vozača biti podnijeta krivična prijava Trećem osnovnom tužilaštvu u Beogradu.

Goran Dimković, osumnjičeni za izazivanje nesreće u kojoj je nastradala njegova majka, u komšiluku nije poznat po dobrom. Kako pričaju njegove komšije, on je u Jakovu živio sa nastradalom majkom, a kobne večeri navodno je otišao kolima po nju u centar. 

– Ona je bila bolesna. Skoro je imala neko gušenje pa je vjerovatno tog dana bila kod ljekara, a on otišao po nju. Ne znamo šta joj bi da sjedne sa njim pijanim u kola. Ona je vodila računa o svemu i pazila – priča jedan od komšija.

Prema njegovim riječima, Goran je stalno pio, a rijetko ko u Jakovu pamti da je bio trijezan. Zbog alkohola, kako objašnjava komšija, svi u okolini su nerijetko bile svjedoci Goranovog maltretiranja svoje majke.

– On je imao i jedno vrijeme zabranu prilaska svojoj majci. Bio je problematičan. Znao je da je maltretira kad joj legne penzija sve dok mu ne da novac da ga potroši na alkohol. Zbog maltretiranja znala je i policija da dolazi. A ona, jadna žena, činila je sve za njega jer joj je sin – objašnjava on.

Na njegovu priču nadovezala se komšinica koja dodaje da je Natica bila predivna žena, spremna da pomogne svima.

– Ona je jedno vrijeme bila i hranitelj. Dvoje djece je izvela na pravi put. Jednu djevojku i dječka. Ona se sada udala, a momak je prešao u Beograd da živi, a opet oni su joj dolazili stalno u posjetu. Pogotovu kada joj je suprug, Goranov otac, prije jedno godinu-dvije preminuo – objašnjava ona.

(Blic)

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Дрекавац

04.09.2019 11:34

Важно је да је конопља "тешка опојна дрога", док су 2/3 популације хронични овисници од најопасније опојне дроге - алкохола!

ODGOVORITE