УС опен: Свитолина прва до полуфинала!

Свитолина прва полуфиналисткиња УС Опена! Елина Свитолина, украјинска тенисерка, савладала је Џоану Конту са 2:0 у сетовима (6:4, 6:4), након једног сата и 42 минута игре.  Украјинка поновила највећи успех у каријери.

Тенис 03.09.2019 | 20:52
УС опен: Свитолина прва до полуфинала!
Овим тријумфом, пета играчица света пласирала се у полуфинале, где ће играти са победницом дуела у којем се састају Серена Вилијамс и Ћијанг Ванг.

Украјинска тенисерка је до победе дошла након два истоветна сета.

У првом периоду меча, обе тенисерке су сигурно дошле до своја прва два сервис гема. У 5. гему долази до првог брејка, када Свитолина одузима сервис гем својој противници. Ипак, гем касније, Конта узвраћа истом мером.

Седми гем био је одлучујући. Свитолина новим брејком "ломи" противницу и долази до првог сета.

Други сет је изгледао као и претходни, брејкови су долазили у истим тренуцима као и у првом, па је Свитолина на крају славила са 6:4, 6:4.

Украјинска тенисерка је после пласмана међу четири најбоље на Вимблдону направила исти тај резултат и данас у Њујорку, наравно, уз могућност да сада оде и корак даље.

Свитолина је у четвртфиналу елиминисала Џоану Конту у два сета, али после жестоке борбе, која је трајала сат и 40 минута – 6:4, 6:4.

У првом сету Украјинка је два пута одузела сервис Британки, а једном је допустила да Конта направи рибрејк. Та предност је била довољна Свитолини да добије први део меча.

Све потпуно исто, као пресликано, било је у другом сету: Свитолина је направила брејк за 3:2, па дозволила Конти да узврати за 3:3, па јој онда поново одузела сервис за 4:3 и ту предност је сачувала до краја.

Украјинка ће у полуфиналу играти са победницом дуела Серена Вилијамс – Ћијанг Ванг.

Свитолини је полуфинале гренд слема највећи успех у каријери, никада до сада није дошла до финала неког од четири највећа турнира у години.

Парови четвртфинала (жене):

Е. Свитолина – Џ. Конта 2:0 (6:4, 6:4)
С. Вилијамс – Ћ. Ванг 
Б. Андрееску – Е. Мертенс
Б. Бенчић – Д. Векић

Извор: Б92/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар