US open: Svitolina prva do polufinala!

Svitolina prva polufinalistkinja US Opena! Elina Svitolina, ukrajinska teniserka, savladala je Džoanu Kontu sa 2:0 u setovima (6:4, 6:4), nakon jednog sata i 42 minuta igre.  Ukrajinka ponovila najveći uspeh u karijeri.

Tenis 03.09.2019 | 20:52
US open: Svitolina prva do polufinala!
Ovim trijumfom, peta igračica sveta plasirala se u polufinale, gde će igrati sa pobednicom duela u kojem se sastaju Serena Vilijams i Ćijang Vang.

Ukrajinska teniserka je do pobede došla nakon dva istovetna seta.

U prvom periodu meča, obe teniserke su sigurno došle do svoja prva dva servis gema. U 5. gemu dolazi do prvog brejka, kada Svitolina oduzima servis gem svojoj protivnici. Ipak, gem kasnije, Konta uzvraća istom merom.

Sedmi gem bio je odlučujući. Svitolina novim brejkom "lomi" protivnicu i dolazi do prvog seta.

Drugi set je izgledao kao i prethodni, brejkovi su dolazili u istim trenucima kao i u prvom, pa je Svitolina na kraju slavila sa 6:4, 6:4.

Ukrajinska teniserka je posle plasmana među četiri najbolje na Vimbldonu napravila isti taj rezultat i danas u Njujorku, naravno, uz mogućnost da sada ode i korak dalje.

Svitolina je u četvrtfinalu eliminisala Džoanu Kontu u dva seta, ali posle žestoke borbe, koja je trajala sat i 40 minuta – 6:4, 6:4.

U prvom setu Ukrajinka je dva puta oduzela servis Britanki, a jednom je dopustila da Konta napravi ribrejk. Ta prednost je bila dovoljna Svitolini da dobije prvi deo meča.

Sve potpuno isto, kao preslikano, bilo je u drugom setu: Svitolina je napravila brejk za 3:2, pa dozvolila Konti da uzvrati za 3:3, pa joj onda ponovo oduzela servis za 4:3 i tu prednost je sačuvala do kraja.

Ukrajinka će u polufinalu igrati sa pobednicom duela Serena Vilijams – Ćijang Vang.

Svitolini je polufinale grend slema najveći uspeh u karijeri, nikada do sada nije došla do finala nekog od četiri najveća turnira u godini.

Parovi četvrtfinala (žene):

E. Svitolina – Dž. Konta 2:0 (6:4, 6:4)
S. Vilijams – Ć. Vang 
B. Andreesku – E. Mertens
B. Benčić – D. Vekić

Izvor: B92/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar